گزارش امروز : قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرازساماندهی 40 هزار معتاد متجاهر در سال 95 خبر داد و گفت : در سال 95 طرح توانمندسازی مربیان، دانشآموزان و اولیای 12 استان کشور را با همکاری آموزش و پرورش شد.
به گزارش خبر نگار ما سردار علی مویدی در نشست خبری امروز خود به ارائه عملکرد سال 95 ستاد مبارزه با موادمخدر پرداخت و گفت: سال 95، سالی پر از موفقیت برای ستاد مبارزه با موادمخدر بود و با توجه به آنکه مقام معظم رهبری نیز طی چند سال اخیر رویکرد ویژهای علیه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد داشتند نقشه راه منسجمی برای نظام در این خصوص ترسیم شده است.
مویدی اظهار کرد: در سال 95 نزدیک به 40 هزار نفر معتاد متجاهر ساماندهی شدهاند که این خود یک رکورد در این حوزه بود.
وی به اجرای طرح جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر در 12 استان کشور از اسفندماه 95 تا خردادماه 96 اشاره کرد و گفت: در پایان سال 95 طرح جدیدی را در ستاد مبارزه با موادمخدر طراحی کردهایم که به موجب آن در ایام نوروز در 12 استان کشور طرح جمع آوری معتادان متجاهر اجرا شد که این طرح هماکنون نیز در حال استمرار است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در سال 95 ستاد مبارزه با موادمخدر با رویکرد اجتماعی شدن به سیاستهای خود پرداخته است، افزود: رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر منجر به آن شده است که این مساله تبدیل به دغدغه و حساسیتی در بدنه حاکمیت و ارتباط دادن این حساسیتها به آحاد جامعه شود و بدین ترتیب شاهد تحرک آگاهسازی و آگاهی بخشی به آحاد جامعه در امر پیشگیری از اعتیاد بودهایم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: این در حالی است که این جدیت در گذشته در بدنه حاکمیت، جامعه و مراکز علمی و دانشگاهی وجود نداشت، با این حال در سال 95 به این نتیجه رسیدیم که تنها راه برون رفت از معضل اعتیاد و کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای درون جامعه است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه گفت: امروز نزدیک به 250 میلیون نفر در دنیا مبتلا به اعتیاد هستند و روند اعتیاد در دنیا رو به افزایش است.
مویدی ادامه داد: پدیده اعتیاد در حال حاضر بیشترین قربانی را در جوامع دارد و روند اعتیاد در دنیا نگرانکننده است. بدین ترتیب همه دولتمردان نگران آن بوده و ایران نیز دارای جایگاه برتری در حوزه مبارزه با موادمخدر است که در سالهای اخیر با تمرکز بر منویات رهبری با جدیت بیشتری اقدامات خود را به انجام رسانده است.
رشد ۱۴ در صدی کشفیات سال ۹۵
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به آنکه کشفیات سال 95 نسبت به مدت مشابه سال 94 رشد 14 درصدی داشته و طی سال 95 بیش از 705 تن انواع موادمخدر کشف شده است، گفت: این مساله نشاندهنده جنگیدن نیروی انتظامی با مافیا بوده است و همچنین بیانگر آن است که این نیروها حتی یک لحظه از مبارزه و جدیت خود کوتاهی نکردهاند، این در حالی است که درخصوص جلوگیری از ورود مواد صنعتی و همچنین پیشسازها از سمت غرب نیز با جدیت تلاش میکنیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: تاکنون بیش از 16 هزار و 300 معتاد متجاهر و 8000 خرده فروش در این 12 استان طی این مدت ساماندهی شدند و بدین ترتیب فضای عمومی جامعه از رفتارهای زشت معتادان پرخطر و رها شده پاکسازی و نشاط و شادابی را به سطوح شهرها بازگرداندهایم.
مویدی همچنین خاطرنشان کرد: سایر استانهای کشور نیز به روند عمومی خود در ساماندهی ادامه دادند و به این ترتیب با این طرح به شعار اقدام سال 95 تحقق بخشیدیم.
وی درخصوص مشارکتهای مردمی با ستاد مبارزه با موادمخدر در سال 95 نیز گفت: سال 95 در یک نشست ملی، بیش از 1000 سازمان مردم نهاد حاضر و توفیقات خوبی از لحاظ ساماندهی آنها و چگونگی استفاده از ظرفیتهای آنها استفاده کردیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در سال 95 نشست بینالمللی نیز با حضور بیش از 20 کشور برگزار کردیم که در آن نشست جایگاه و دستاوردهای جمهوری اسلامی معرفی و همکاری خوبی میان ایران و سایر نهادهای منطقهای و بینالمللی در راستای بسیج بینالمللی در حوزه موادمخدر صورت گرفت.
مویدی در ادامه از همکاری ستاد مبارزه با موادمخدر با وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در سال 95 طرح توانمندسازی مربیان، دانشآموزان و اولیای 12 استان کشور را با همکاری آموزش و پرورش به اجرا در آوردهایم به نحوی که معلمان بتوانند میان اولیاء و دانشآموز دانش جدیدی از اعتیاد ایجاد کرده و این سه ضلع در جهت ضدیت دانشآموز با مساله اعتیاد و موادمخدر تلاش کنند.
وی ادامه داد: بدین ترتیب نزدیک به دو میلیون نفر در این 12 استان تحت این آموزشها قرار گرفتهاند و تاثیرات آن کاملا محسوس خواهد بود این در حالی است که در سال 96 این طرح در مدارس بیش از 20 استان کشور گسترش و اجرا خواهد شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین خبر داد: درس نامهای را در سطوح مختلف تحصیلی برای آموزش و پرورش تدوین و تهیه کردیم و بدین ترتیب از ابتدای سال تحصیلی 96 از سه کتاب مختلف در سه مقطع تحصیلی رونمایی خواهد شد.
مویدی تصریح کرد: برای دوره ابتدایی کتابی با عنوان «پیشگیری اولیه از اعتیاد» تالیف و تدوین کردهایم که در آینده نزدیک رونمایی و در سال جاری به عنوان یک مواد درسی در مقطع ابتدایی تدریس خواهد شد.
وی ادامه داد: در دوره اول متوسطه نیز کتابی با عنوان «پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتارهای پرخطر» تالیف و از ابتدای سال تحصیلی 96 در این مقطع نیز تدریس خواهد شد تا بتوانیم در امر توانمندسازی دانشآموزان در سال آتی فعالیت کنیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: برای دوره دوم متوسطه نیز کتاب دیگری نیز تالیف شده است که از ابتدای سال تحصیلی 96 در این مقطع تدریس خواهد شد تا بدین ترتیب بتوانیم با چنین اقدامات مبنایی نیز شاهد کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد باشیم.
مویدی همچنین خبر داد: دو واحد درسی به عنوان درس عمومی در مقاطع کاردانی و کارشناسی به صورت گسترده در کلیه رشتهها و دانشگاهها نیز تعیین و ابتدای سال تحصیلی 96 تدریس خواهد شد.
برخورد با آرایشگاه توریع قرص های لاغری
وی درباره قرصهای لاغری که با پایه شیشه و موادمخدر در برخی از آرایشگاهها و باشگاهها توزیع میشوند نیز گفت: در سال 95 در زمینه برخورد با این معضل کارهایی انجام دادیم. در سال 96 فعالیتها و برخوردها با سازندگان این قرصها و همچنین آموزش به افراد برای جلوگیری از مصرف چنین موادی با جدیت ادامه خواهد یافت.
، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درخصوص سگهای موادیاب و یافتن موادمخدر نیز اعلام کرد: در حال حاضر هم خودمان سگهای موادیابی را داریم که پرورش پیدا میکنند و هم سگهای وارداتی را خریداری میکنیم، این در حالی است که هماکنون در یکی از استانهای شرقی کشور اقدامات فیزیکی برای راهاندازی مرکز تولید و تکثیر سگهای موادیاب انجام شده است و در حال تجهیز این مرکز هستیم تا بتوانیم در شرق کشور به صورت ثابت از این سگها به صورت تخصصی استفاده کنیم.
پرورش سگ های مواد یاب
مویدی ادامه داد: تخصص استفاده از این سگها در ایران بومیسازی شده و جایگاه خیلی خوبی در این حوزه داریم این در حالی است که بومیسازی در پرورش این سگها نیز انجام شده و در سال 96 نیز ادامه خواهد یافت.
وی در ادامه اعلام زمان دسترسی به موادمخدر را از سوی هر فرد و یا نهادی رسما تکذیب کرد و گفت: دسترسی به موادمخدر با اعلام زمان دقیق، کذب محض است و این مساله اصلا قابل مقایسه و اندازهگیری نیست.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: درخصوص مصرف موادمخدر نیز نمیتوان آماری ارائه داد. ما در کنار افغانستان هستیم که تولیدکننده است به همین دلیل عددی که اعلام میشود هم تخمینی است.
مویدی افزود: بعد از برجام قولهای مساعدی از نظر ورود تجهیزات به ما داده شد و فضایی برای خرید تجهیزات فراهم شد، بدین ترتیب در حال حاضر در زمینه خرید تجهیزات مشکلی نداریم و اگر اعتبار ارزی آن فراهم شود میتوانیم خرید تجهیزات را داشته باشیم که مجلس و دولت باید ارز خاصی را برای ورود این تجهیزات معین کنند. هماکنون نیز از برخی کشورها تجهیزات را وارد میکنیم و خرید آنها مثل قبل خیلی سخت نیست.