گزارش امروز : مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی با همکاری جامعه شریف کارفرمایی ماهیانه ۶٠٠٠ میلیارد تومان برای خدمت رسانی به جامعه هزینه می کند و بزرگترین شریک کسب و کار کارفرمایان است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، دکتر سیدتقی نوربخش در نشست خبری مشترک با مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی(شستا) اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی بر اساس مصوبات مختلف از ٣٧ صنف تنها حق بیمه کارگری دریافت می کند و عدم دریافت حق بیمه سهم کارفرما منجر به ایجاد ماهیانه ٢٢٠ میلیارد تومان برای این سازمان هزینه می شود.
وی تصریح کرد: در این صنوف کارگر و کارفرما تنها حق بیمه کارگری را به صورت مشترک پرداخت می کنند.
دکتر نوربخش از تلاش سازمان تأمین اجتماعی برای ورود به بازار سرمایه خبرداد و گفت: با توجه به اینکه اعتقادی به دریافت سود شستا برای هزینه های جاری نداریم، در دولت یازدهم سه هزار میلیارد تومان از سود قابل تقسیم این شرکت را نگرفته ایم.
دکترنوربخش با تأکید بر اینکه راهبرد اصولی سازمان تأمین اجتماعی خروج از بنگاه داری و وارد شدن به بازار سرمایه است، گفت: برای خروج از بنگاه داری برنامه اصولی در حوزه سرمایه گذاری سازمان تأمین اجتماعی طراحی شده و به همین منظور فهرستی از شرکت های زیر مجموعه شستا تهیه شده که شامل ١٩ شرکت بورسی و ٣٠ شرکت بقیه غیر بورسی است.
وی ادامه داد: در مجموع ۵٧ بنگاه مصوبه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی برای واگذاری دارد که ۴٩ بنگاه مربوط به شستا و هشت بنگاه دیگر مستقیما تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی است که این بنگاهها اکنون برای فروش در نظر گرفته شده است.
دکترنوربخش افزود: تأمین اجتماعی سازمان اجتماعی و اقتصادی است و با توجه به اینکه ٩۵ درصد منابع سازمان به وسیله فعالیت های بیمه ای تامین می شود اقتصاد بیمه ای سازمان، بخش مهم آن است.
وی اظهار داشت: در بخش درمان تأمین اجتماعی نیز باید کارکرد اقتصاد درمان حاکم باشد و مواردی که به عنوان چالش سلامت مطرح است به این موضوع برمی گردد.
وی اضافه کرد: در سیستم تامین اجتماعی که بین النسلی است باید سرمایه گذاری وجود داشته باشد و به همین دلیل حفظ ارزش حق بیمه یکی از اصول سازمان تامین اجتماعی است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بنگاههای در اختیار این سازمان نیز افزود: اکثریت این بنگاهها در ازای مطالبات ازدولت به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شده است و این سازمان تلاش کرد این بنگاهها را ارتقا بخشد.
دکتر نوربخش گفت: در دولت یازدهم، ورود به بازار سرمایه به عنوان یک الزام بود و تیپیکو و تاپیکو وارد بازار بورس شدند و سه هلدینگ دیگر نیز آماده ورود به بازار سرمایه است.
وی افزود: تامین اجتماعی بزرگترین شریک اقتصادی کشور است و نقش زیادی در تامین امنیت اجتماعی دارد و این سازمان به طور میانگین ماهانه ١٢ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد.
دکترنوربخش با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی هفت پروژه را برای کمک به فضای کسب و کار اجرا کرده است ، اظهار داشت: از جمله آن می توان به اجرای طرح بخشودگی جرائم کارفرمایان بدهکار در دو نوبت، کوتاه شدن دوره بازرسی از دفاتر قانونی از ١٠ سال به یکسال، اجرای بخشنامه ١۴،٩ درباره ضرایب پیمان، حذف خرید و فروش از مبنای حق بیمه در پیمان ها و اجرای تبصره ۵ قانون معافیت کارگاهها زیر پنج نفر اشاره کرد.
صندوقی برای واگذاری سهام به مستمری بگیران تشکیل می شود
نوربخش در ادامه با بیان اینکه صندوقی برای واگذاری سهام به مستمری بگیران در کشور تشکیل می شود، اظهار داشت: سهام این صندوق برای ذینفعان آن که مستمری بگیران هستند، در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: به همین منظور هیات امنای تامین اجتماعی، صندوقی تحت عنوان ETFرا تصویب کرده که میزان ریسک آن نیز پایین است و سهام آن در آینده به مستمری بگیران داده می شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: آورده این صندوق و میزان سهامی که به مستمری بگیران داده می شود در آینده تعیین خواهد شد.
دکترنوربخش در ادامه به سیاست سازمان تامین اجتماعی مبنی بر خروج از بنگاهداری ادامه داد: حیات خلوت شدن این بنگاهها با سیاست های تامین اجتماعی مغایرت دارد چون سیاست اصلی ما سرمایه گذاری است و ما باید از بنگاهداری خارج شویم.
وی تاکید کرد: البته خروج از بنگاهداری ارتباطی به تامین نقدینگی تامین اجتماعی ندارد چرا که این خروج، کاهش هزینه های مالی بنگاهها و پرتفوگردانی بین فعالیت های سرمایه گذاری تامین اجتماعی را به دنبال دارد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره لایحه بودجه ٩٧ و درباره پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی نیز اضافه کرد: دریافت مطالبات این سازمان از دولت در ماده ١۴ قانون برنامه ششم توسعه به صراحت آمده بود که دولت را مکلف کرد بدهی های سازمان را هر سال ١٠ درصد در مدت پنج سال پرداخت کند.
وی با تأکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی با نگاه تعهدی به نقطه سر به سری نرسیده است و ورشکستگی آن معنایی ندارد، اظهار داشت: در صندوق های بیمه ای مانند تامین اجتماعی ورشکستگی معنایی ندارد و سازمان تأمین اجتماعی با نگاه تعهدی دارای تعادل بین منابع و مصارف است و با نقطه سربه سری فاصله دارد.
بازنگری محاسبات بیمه ای برای اولین بار
دکتر نوربخش در ادامه درباره اقدامی مهم برای نخستین بار پس از انقلاب برای بازنگری محاسبات بیمه در کشور اضافه کرد: از ٢ سال پیش تاکنون با همکاری سازمان بین المللی کار (ILO) به عنوان معتبرترین بخش آکچوئری این بازنگری در تامین اجتماعی در حال انجام است.
وی تصریح کرد: به همین دلیل از سازمان بین المللی کار تعدادی کارشناس به ایران اعزام شد و گزارش اولیه آن را تهیه کرده اند و تا ۶ ماه آینده گزارش قطعی و تایید شده آن ارائه خواهد شد، البته سازمان تامین اجتماعی نیز در تهیه آن نقش دارد.
انتهای پیام ////