روحانی: شروع کننده نقض برجام نخواهیم بود

  • توسط محسن سبزه پرور
  • ۷ سال پیش
  • ۰

گزارش امروز: حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان با تاکید بر اینکه ایران همواره بر عهد خود وفادار بوده است ، گفت تا زمانی که برجام را نقض نکنند، ما آن را نقض نخواهیم کرد.

روحانی روز شنبه در سخنرانی خود در موسسه پژوهشی آبزرور در دهلی نو درباره ‘اولویت های سیاست خارجی ایران’ با اشاره به عدم وفاداری آمریکا به تعهدات خود از جمله درباره برجام گفت: امیدوارم منطقه و جهان شاهد آن روز نباشد که نقض پیمان برجام صورت بگیرد.
وی گفت: ما هفت کشور بر پای یک سند تعهد کردیم و بالاتر از امضای هفت کشور ، شورای امنیت سازمان ملل هم پای این پیمان را امضا کرده است.
وی تصریح کرد: آمریکا در مساله برجام با ایران طرف نیست با مساله نقض عهد و پیمان خودش در تاریخ طرف است. در مساله برجام آمریکا با ما طرف نیست بلکه با شورای امنیت سازمان ملل که این سند را تایید کرده و همچنین با افکار عمومی جهان طرف است.
روحانی افزود: ما به عنوان ایرانی که همواره در طول تاریخ بر پیمانهای خود پایبند بوده ایم تا روزی که دیگران برجام را نقض نکرده اند برجام را نقض نخواهیم کرد.
وی گفت: این فرهنگ ایرانیست. این قانون دین ماست این دستور خدا و پیامر ماست. ما اگر پیمانی بستیم پای آن تا پای جان می ایستیم اگر بخواهیم نقض کنیم از اول امضا نمی کنیم. اگر بخواهیم متعهد نباشیم قبل از امضا چانه زنی می کنیم.
روحانی افزود: «برجام معاهده ای است که امضا شده و تمام شده و تازه طرف یادش آمده که کاش بیاید و شروع کند به چانه زنی. بعد از امضای پیمان، چانه زنی مضحک و خنده دار است. حالا یک آقایی که کارش تجارت بوده و همیشه در حال چانه زنی بوده فکر کرده در دنیای سیاست هم مانند دنیای تجارت است و او می تواند هر روزی و هر زمانی چانه بزند.»
رییس جمهوری کشورمان تصریح کرد: «اگر آمریکا این پیمان را زیر پا بگذارد و نقض کند خواهیم دید که آمریکا پشیمان خواهد شد. تردید نکنید. نه تنها دولت آمریکا پشیمان خواهد شد بلکه مردم آمریکاا هم بالاترین صدای اعتراض خود را در زمانی کوتاه بر سر ناقضان این پیمان بلند خواهند کرد».
وی گفت: اگر پای پیمان خود نایستیم، به تعبیر ایرانی ها سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.
رییس جمهوری کشورمان اشتباه محاسباتی و عدم وفای به عهد را دلایل اصلی اتخاذ سیاست های خصمانه آمریکا علیه ایران عنوان کرد.
وی گفت: سوال اصلی در برابر نخبگان در حال حاضر آن است که بعد از این همه پیشرفت های علمی در جهان و مراکز علمی و دانشگاهی متعدد که روزبروز به تعداد آنها افزوده می شود و همچنین توسعه فرهنگ در جامعه انسانی، چطور هنوز مسایل و مشکلات بسیار مهمی در جهان باقی مانده است که جوامع بشری با آنها روبروست.
وی گفت باید نخبگان به پاسخ این پرسش بیاندیشند که چرا چنگ پایان نمی یابد، چرا همچنان تجاوز به حقوق دیگران به ملت های دیگر به کشورهای دیگر دیده می شود و چرا در جهان امروز هنوز رعب و وحشت و ترس از تروریسم از افراطی گری و بسیار از مسایل دیگر وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه بشر در طول قرن ها و هزاران سال بشر با این مشکلات مواجه بوده و درباره آن بسیار فکر کرده است گفت برغم تمام این تلاشها اشکال کار کجاست که جوامع بشری در مبارزه با دشواری ها همچنان ناموفق هستند.
وی گفت اگر سرنوست انسان این است که تا زمانی که بشر باقی است جامعه بدون جنگ و تجاوز قابل تصور نیست، پس چرا همه از اخلاقیات و فضایل سخن می گویند.
رییس جمهوری کشورمان با تاکید بر اینکه بسیاری از مسایل ناخوشایند در جهان از اشتباه محاسبه نشات می گیرد، افزود: شکل روابط آمریکا با ایران نمونه ای از این اشتباه در محاسبه است. آمریکا یک کشور صنعتی است با دانشگاههای بزرگ و متفکرین زیاد و سیاستمداران فراوان که نسبت به منطقه ما اشراف دارد، صدها هزار جاسوس در سالیان دراز علیه ایران استخدام کرده، سیاستمداران بسیاری به ایران فرستاده که در مقعطی در سالهای قبل از انقلاب کل سرنوشت کشور به دست آنها بود و برای همه چیز آنها تصمیم می گرفتند.
وی با تاکید بر اینکه همین آمریکا در سالهای بعد از انقلاب مداوم در حال اشتباه محاسباتی بوده است، گفت از روز اول انقلاب، آمریکا تصمیم گرفت انقلاب را سرنگون کند، اما بارها مجبور شد توبه کرده و اظهار پشیمانی کند. اما اکنون پس از تحمل این همه ضرر از سوی آمریکا به خاطر اشتباه محاسباتی ، دوباره فرد جدید آمده است که هوس توطئه در او زنده شده است.
نیتجه اشتباه محاسباتی آن بود که آمریکا نتوانست سیاست های خوبی در قبال ایران اتخاذ کند. علاوه بر این آمریکا نتوانست وفای به عهد کند.
موسسه پژوهشی آبزور معروف به «او آر اف» به دلیل تمرکز بر مسایل مهم جهانی و بهره مندی از مشارکت کارشناسان برجسته و حضور سیاستمداران برجسته از شهرت و اهمیت زیادی برخوردار است.
رییس جمهوری کشورمان که از روز پنجشنبه هفته گذشته برای انجام سفری سه روزه وارد هند شده است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *