• صفحه خانگی
  • >
  • پیشنهاد سردبیر
  • >
  • با افزایش پنج درصدی تعرفه‌ها، هیچ مشکلی حل نخواهد شد/انتقاد رئیس جامعه جراحان ایران از افزایش بی‌رویه استفاده از دستگاه‌های تشخیصی در کشور

گزارش امروز : رئیس جامعه جراحان ایران گفت :با افزایش پنج درصدی تعرفه‌ها، هیچ مشکلی حل نخواهد شد، زیرا این افزایش متناسب با هزینه‌های جاری و نرخ‌ تورم در کشور نیست، به طوری که در حال حاضر بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی و داروخانه‌ها در حال ورشکستگی هستند.

به گزارش خبر نگار ما دکتر ایرج فاضل صبح امروز در نشست خبری چهل و دومین کنگره جامعه جراحان ایران که قرار است از ۱۵ تا ۱۹ اردیبهشت ۹۷ در مرکز همایش‌های رازی برگزار شود، اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات حال حاضر کشور ما، تصادفات و حوادث ترافیکی است؛ به همین دلیل همیشه تروما جزو برنامه‌های اصلی این کنگره بوده است.

رئیس جامعه جراحان ایران در خصوص رشته پزشکی گفت : از شروع ابتدای تحصیل، ذر این رشته نیاز به خانه‌تکانی دارد، زیرا با سایر رشته‌ها متفاوت است گفت :

رشته پزشکی جان مردم را در اختیار دارد، به همین دلیل همه نمی‌توانند وارد این رشته شوند، درحالی‌که هیچ معیاری برای انتخاب دانشجوی پزشکی به غیر از کنکور نداریم و این شیوه صحیحی برای انتخاب رشته پزشکی نیست.

فاضل تصریح کرد: وقتی قرار بود آموزش پزشکی جدا شود و به وزارت بهداشت بیاید، ما نگران قربانی شدن درمان بودیم که متأسفانه در حال حاضر این اتفاق افتاده و خطر بزرگی برای آموزش پزشکی است.

رئیس جامعه جراحان ایران گذراندن طرح پزشکی را نوعی بیگاری فارغ‌التحصیلان این رشته دانست و افزود: این بسیار ظالمانه است که پزشک طرحی اجازه تأسیس مطب ندارد.

فاضل با اشاره به هزینه‌های هنگفت مادی و فرهنگی در اعزام بیماران به خارج از کشور که از قبل از انقلاب اتفاق می‌افتاد، گفت: در حال حاضر این روند متوقف شده و نیازی به اعزام بیماران برای درمان به خارج از کشور نیست.

وی در عین حال از افزایش بی‌رویه استفاده از دستگاه‌های تشخیصی در کشور انتقاد کرد و گفت: در هیچ جای دنیا به اندازه ایران دستگاه‌های تشخیصی وجود ندارد و این باعث شده هزینه‌های درمان به شدت بالا برود.

رئیس جامعه جراحان ایران در ادامه به طرح تحول سلامت اشاره کرد و افزود: اولین مشکل طرح تحول سلامت، اسم غلط این طرح است، زیرا طرح تحول سلامت، طرح درمان است و به سلامت خیلی ربط ندارد.

فاضل ادامه داد: مشکل اصلی طرح این است که در هیچ‌ کجای دنیا این طرح به این شکل قابل اجرا نبوده و به واقعیت نمی‌رسد، چون رایگان بودن هزینه‌های درمان امکان‌پذیر نیست.

وی تأکید کرد: لازمه اجرای موفق طرح تحول سلامت، داشتن یک وزارتخانه بسیار قوی و نظارت مستمر بر روند اجرای آن است.

به گفته رئیس جامعه جراحان ایران، ایجاد درآمدهای غیرعادی برای برخی از گروه‌های پزشکی در بیمارستان‌های دولتی باعث شده که موازنه درآمد در نظام سلامت به هم بریزد.

فاضل گفت: هزینه‌ها و بودجه طرح تحول سلامت به قدری بالاست که اگر تمام بودجه مملکت هم به این طرح اختصاص یابد، کفاف آن را نمی‌دهد.

وی افزود: اگر اصل طرح به معنی کمک به بیماران محروم و بی‌بضاعت است، ایده‌آل بوده اما همین شیوه اجرا تا چند سال قبل در بیمارستان‌های آموزشی انجام می‌شد و خدمات درمانی برای بیماران در این بیمارستان‌ها با بودجه بسیار کمتر طرح تحول سلامت رایگان بود.

رئیس جامعه جراحان ایران تصریح کرد: پیشنهاد من این است که به جای طرح تحول سلامت، بیمارستان‌های آموزشی را برای ارائه خدمات به مردم رایگان کنیم و بودجه آن را بپردازیم.

فاضل همچنین به موضوع تعرفه‌ها اشاره کرد و گفت: قدر مسلم با افزایش پنج درصدی تعرفه‌ها، هیچ مشکلی حل نخواهد شد، زیرا این افزایش متناسب با هزینه‌های جاری و نرخ‌ تورم در کشور نیست، به طوری که در حال حاضر بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی و داروخانه‌ها در حال ورشکستگی هستند.

همچنین دکتر سیاوش صحت در این نشست خبری اظهار کرد: در حال حاضر 10 میلیون موتورسوار در کشور داریم که یک سوم آنها گواهی نامه موتور ندارند.
وی در خصوص برخی آمارهای موجود تصادفات که موتورسواران در آن نقش دارند، گفت: طبق آمار فرهنگستان علوم پزشکی در 62 درصد تصادفات رانندگی، موتورسواران یا عامل تصادف هستند و یا در بروز آن نقش دارند.
دبیر علمی چهل و دومین کنگره علمی سالانه جامعه جراحان ایران توضیح داد: بر اساس این آمار، در 42 درصد تصادفات در تهران و 41 درصد تصادفات در اصفهان، موتورسواران نقش داشته اند.
صحت ادامه داد: همچنین سالانه 18 تا 28 هزار نفر در اثر تصادفات جاده ای که موتورسواران در آن نقش دارند، جان خود را از دست می دهند؛ این آمار نشان دهنده یک معضل بزرگ در کشور است که باید به آن توجه جدی شود.
وی با انتقاد از برخی بی توجهی ها در ساماندهی وضعیت رانندگی موتورسواران در کشور گفت: به عنوان نمونه در برخی از تونل های داخل شهر تهران تابلویی نصب است که روی آن ورود کامیون و موتورسیکلت ممنوع اعلام شده است؛ با این حال شاهد هستیم که روزانه موتورسواران زیادی با بی توجهی به قانون در این مسیرها تردد می کنند و راهنمایی و رانندگی با آنها برخوردی نمی کند درحالی که این بی توجهی به نقض کنندگان قانون، خود به نوعی تشویق بی قانونی است.

** 95 درصد شکایات پزشکی بی مورد است
دبیر علمی چهل و دومین کنگره جامعه جراحان با تاکید بر تلاش متخصصان و جراحان رشته های مختلف پزشکی در ارایه بهترین درمان به بیماران و حفظ سلامت و جان آنان، اظهار کرد: جامعه پزشکی همواره تمام تلاش خود را به کار می برد که بیماران را به بهترین شکل درمان کند اما گاهی موفق می شود و گاهی نیز این موفقیت حاصل نمی شود که بخش عمده آن عوارض درمان و جراحی است و ربطی به کم کاری یا خطای پزشکی ندارد.
صحت توضیح داد: در کتاب های جراحی در کنار ارایه توضیحاتی در مورد بیماری و روش های درمان، عوارض ناشی از این روش های درمانی نیز ذکر شده است؛ عوارض را نباید با خطای پزشکی اشتباه کرد و باید این دو را از هم جدا کرد چراکه هیچ جراحی نداریم که عوارض نداشته باشد.
وی در مورد شکایات پزشکی گفت: سه تا پنج سال طول می کشد تا نتیجه نهایی شکایات پزشکی مشخص شود و در نهایت 95 درصد شکایات بی مورد تشخیص داده می شود و فقط پنج درصد حقیقی هستند.

** پیشنهاد تشکیل ستاد بحران زیر نظر ریاست جمهوری
دبیر کنگره جامعه جراحان به ارایه پیشنهاد تشکیل ستاد بحران زیر نظر ریاست جمهوری به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور از سوی جامعه جراحان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ستاد مدیریت بحران در کشور داریم اما شاهد هستیم که به عنوان نمونه در موضوع زلزله کرمانشاه چگونه عمل شد و هر گروهی بدون هماهنگی وارد صحنه شد و به امدادرسانی پرداخت.
صحت توضیح داد: در چهارچوب این ستاد و در صورت بروز هر حادثه در کشور، تمام مراکز کشوری و لشکری موظف هستند تنها از رئیس جمهوری دستور بگیرند و زیرنظر او اقدام کنند.
وی همچنین به تدوین راهنمای بالینی طب رزم اشاره و اظهار کرد: در همین راستا، یک راهنمای بالینی برای مجروحان جنگ یا بلایای طبیعی تنظیم کرده ایم که مربوط به طب رزم است تا اگر جنگی رخ داد یا حادثه طبیعی بروز کرد، بدانیم که چگونه باید با آن برخورد کنیم.

** معاینه روزانه بیش از 15 بیمار و افزایش 30 درصدی خطای پزشکی
دبیر کنگره جامعه جراحان با بیان اینکه تاکید بر رعایت اخلاق پزشکی یکی از اهداف برگزاری این کنگره است، گفت: طبق استانداردهای جهانی هر پزشک مجاز است که روزانه بین 12 تا 15 بیمار را معاینه کند؛ زیرا از بیمار دوازدهم به بعد 30 درصد خطای پزشکی افزایش می یابد.
صحت در اشاره ای به برخی پزشکان که در ساعات غیرمعمول به معاینه تعداد زیادی از بیماران می پردازند، این رویه را خلاف اصول اخلاق پزشکی دانست و افزود: تحمیل ساعات غیرعادی به بیماران، معاینه روزانه تعداد زیادی از بیماران یا معاینه چند بیمار همزمان، خلاف اخلاق، نیازمند فرهنگ سازی در جامعه پزشکی و همچنین نظارت بیشتر مسئولان حوزه سلامت کشور است.
وی اظهار کرد: در همین راستا، یک بررسی از سوی جامعه جراحان در خصوص میزان هزینه های تعدادی از مطب ها به صورت رندوم(تصادفی) در تهران، مشهد، شیراز، رشت و اصفهان با میزان درآمد آنها بر اساس تعداد بیمارانی که روزانه در این مطب ها تحت معاینه قرار می گیرند، انجام شده است.
عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران گفت: همچنین راهنمایی در خصوص روش های مطب داری و نحوه برخورد با بیماران در مطب های پزشکان تدوین و به وزارت بهداشت ارایه کرده ایم.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *