گزارش امروز : نخستین دوره جشنواره درخشش روز سه شنبه، ۹ بهمن ما در محل انتشارات علمی و فرهنگی با تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد
به گزارش خبرنگار ما نخستین دوره جشنوارۀ فرهنگی و هنری «درخشش» ویژۀ چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزرات علوم و تحقیقات و فناوری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، سازمان تامین اجتماعی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، باغ موزۀ دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت، بنیاد شهید و امور ایثارگران، مجمع ناشران انقلاب اسلامی، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، خانه کتاب، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی،مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد.
مسعود کوثری، مدیر انتشارات علمی و فرهنگی با بیان اینکه هدف جشنواره برجسته کردن فعالیت های فرهنگی و هنری ۴۰ سال گدشته انقلاب است گفت : نام جشنواره از میان ۳۰ اسم پیشنهادی، ا انتخاب شد به گونه ای که بیانگر ۴۰ سال گذشته جمهوری اسلامی ایران و فعالیت هنرمندان و هم راهی برای آینده. جشنواره درخشش باشد.
وی افزود : به گونه ای این نام طراحی شده که رو به آینده دارد و فقط یک قدردانی و تجلیل از گذشته نیست، بلکه آن ۴۰ سال بهاضافه آیندهایست که در پیش داریم و این آینده متعلق به همه ما به ویژه متعلق به نسل جوان است، که کارهای خوبی در عرصه فرهنگ و هنر ارائه میکند.
به گفته وی جشنواره درخشش در چهار حوزه تعریف شده، ولی امسال فقط در یک حوزه جایزه آن پرداخت میشود. اما در سال آینده جشنواره در حوزه فیلمنامه و مستند، موسیقی و سرود انقلابی و عکاسی هم برگزار خواهد شد.
کوثری با اشاره بر مشارکت نهادها و سازمان های مختلف در جشنواره درخشش، آن را درخششی از همکاری نهادهای فرهنگی و هنری کشور توصیف کرد و این همکاری را یک پیروزی و اتفاق خوب دانست.
محسن رضایی در ابتدای سخنان با ابراز امیدواری از قلم برگزیدگان این جشنواره اشکالات و نارساییها و پیشرفتهای جامعه را مرهون فرهنگ دانست و گفت: اکنون به یک سراشیبی افتادیم و زمانی که نارساییهایی پیش می آید فکر میکنیم پیشینه ما یک مدینه فاضله بوده است که آن را از دست دادهایم. در صورتی که ما پیشرفت های بسیاری نیز داریم. همین که در حال حاضر مردم میتوانند به راحتی از مشکلات موجود حرف بزنند نشانه پیشرفت ماست در حالی که قبل از انقلاب اینگونه نبود.
وی از فعالان حوزه فرهنگ و هنر و اهالی قلم درخواست کرد که این حوزه را جدی بگیرند؛ چرا که اگر جامعهای بخواهد به آسایش، آرامش و رفاه برسد فقط اندیشمندان، هنرمندان و متصدیان و مسئولین بخش فرهنگ و هنر آن میتوانند جامعه را موفق کنند.
در ادامه ابراهیمی، نماینده وزارت ارشاد و محقق حورزه مردم شناسی نیز در سخنانی با اشاره بر ظرفیت فرهنگ عامه برای تحقیقات فرهنگی، خواستار توجه بیشتر به زمینه های فرهنگی ایران، توجه به درون مایه ها و بن مایه های فرهنگی جامعه و سرمایه گذاری های سیستماتیک در حوزه فرهنگ شد.
او با اشاره بر آداب و رسوم و فرهنگ فولکلور ایران گفت: اجتماع و فرهنگ ایران دارای قابلیت های متعددی است که می تواند هم منبع پژوهش های فاخر باشد و هم منجر به ایجاد شغل شود.
همچنین، مدیر عامل موسسه خانه کتاب با بیان اینکه در دنیا ایران بیشتر را بیشتر به سبقه فرهنگی آن می شناسند به همین خاطر انتظار میرود که در حوزه فرهنگ خدمات بیشتری انجام دهیم گفت : بعد از انقلاب اتفاقات مثبت و خوبی هم به لحاظ کیفیت و هم از نظر کمیت در حوزه کتاب افتاده است. در بانک اطلاعات خانه کتاب تا به حال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ عنوان کتاب ثبت شده که اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. جمعیت هم نسبت به قبل از انقلاب افزایش پیدا کرده اما به همان نسبت هم در حوزه تولید محتوا قدمهای خوبی برداشتهایم.
برگزاری ۲۹ جشنواره مختلف در حوزه کتاب در سال گذشته
نیکنام حسینیپور، موسسه نمایشگاههای فرهنگی، ایجاد انتشاراتهای بزرگ و افزایش تعداد ناشران را نمونه ای از نهادسازیهای بعد از انقلاب عنوان کرد. همچنین برگزاری ۲۹ جشنواره مختلف در حوزه کتاب در سال گذشته را نشان دهنده پر اهمیت دانستن کتاب دانست.
حسینی پور همچنین با انتقاد از کمبود اثر در مورد شخصیتهای انقلابی گفت: در مورد عملکرد و فعالیتهای انقلابی یا شخصیتهای انقلابی مثل حضرت امام(ره)، شهید مطهری، شهید بهشتی و غیره با نگاه رمان، داستان و شعر خیلی کار نشده و به نظر میرسد در این زمینه نقصهایی وجود دارد.
طبق توضیحات مصطفی اکبری، معاون فرهنگی انتشارات علمی و فرهنگی فراخوان جشنواره از خردادماه جاری منتشر شد و ۱۸۰ اثر به دبیرخانه ارسال گشت. از این تعداد ۴۰ اثر را در مرحله اول انتخاب و هر اثر را در سه مرحله داوری کردند. نهایتا در جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره در بخش بزرگسال دو اثر و در بخش نوجوان یک اثر توانستند امتیاز لازم را کسب نمایند. در بخش کودک هیچ اثری برگزیده نشد.
در پایان این جلسه از مهیندخت حسنیزاده، به عنوان برگزیده و امیر اطمینان به عنوان شایسته تقدیر بخش بزگسال و مریم فریدی به عنوان شایسته تقدیر در بخش نوجوان با اهدای جایزه و لوح تقدیر شد. همچنین از نمایندگان سازمان ها و نهادهای فعال نیز تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام ///////