گزارش امروز : دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور از کلنگ زنی ه ۱۷ مرکز درمانی خیرساز در دهه فجر خبر داد و ،گفت: خیرین بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان به ساخت بیمارستان کمک کردند.
به گزارش خبرنگار ما، حسینعلی شهریاری در نشست مجمع خیرین سلامت در جمع اصحاب رسانه با اشاره به فعالیت سالهای گذشته اقدامات خیرین گفت : در شش ماهه اول سال بیش از ۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری و بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان به ساخت بیمارستان و تأمین هزینه بیماران از سوی خیرین بخش سلامت صورت گرفته است.
شهریاری افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که مردم بیمار نشوند و بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری که به سبک زندگی ایران تأکید کردند باید سبک زندگی را تغییر دهیم زیرا بیماریهای نوظهور میلیونها تومان خرج روی دست خانوادهها گذاشتهاند و به همین دلیل لزوم ورود مردم در حوزه بهداشت بیشتر احساس میشود.
وی با اشاره به ورود بانوان به کارهای عامالمنفعه گفت: طی دو سال گذشته کارهای بزرگی توسط بانوان در بخش خیرین سلامت صورت گرفته و امیدواریم حضور آنها در این بخش بیشتر تقویت شود.
کاشت هزار حلزون توسط خیرین سلامت در هرسال
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کشت حلزون گفت: خیرین سلامت در زمینه کاشت حلزون نیز مشارکت فعال دارند و سالی حدود هزار کشت حلزون داریم و در مجلس نیز برای آن بودجه در نظر گرفته ایم.
شهریاری افزود: بیشترین نتیجه گیری افراد ناشنوا با استفاده از حلزون شنوایی تا ۵ سال اول زندگی است، اما مواردی تا ۲۰ ساله هم داشتیم که نتیجه داده است، در همین زمینه در خیلی از استانها مرکز داریم و امیدواریم در استان سیستان و بلوچستان نیز کاشت حلزون را راه بیندازیم، اینها باید گفتار درمانی شوند و همگی آنها نمیتوانند برای پروسه درمان به تهران بیایند.
وی گفت: باید این افراد را در سطح استانها توزیع کنیم تا خدمات بگیرند، کاشت حلزون را در شیراز و اصفهان انجام میدهیم و امیدواریم به زودی در سیستان و بلوچستان هم مرکز کاشت حلزون راه بیفتد.
شهریاری افزود: برای بعضی از معالجات ضرورت ندارد بیماران راهی پایتخت شوند، رسانهها باید در این باره فرهنگ سازی کنند، به طور مثال آنژیوی قلب در همه جا خدماتش به یک کیفیت است و نیاز نیست مردم تهران بیایند، بهتر است بیماران با نظر پزشک در استان خودشان درمان شوند و اگر نیاز بود راهی بیمارستانهای مجهزتر شوند تا دچار مشکل نشوند.
۵۶ مرکز مجمع خیرین سلامت در استان ها
وی گفت: ۵۶ مرکز مجمع خیرین سلامت در استانها داریم که با دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی نیز همکاری دارند، به همین دلیل هر کسی که قصد دارد در حوزه سلامت کار خیر انجام بدهد بهتر است با دانشگاهها هماهنگ باشد تا به نسبت ضرورت منطقه اقدام شود.
دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور افزود: خیرین بهتر است با دانشگاههای علوم پزشکی هماهنگ باشند و موازی کاری انجام ندهند. البته در نهایت خود خیر تصمیم گیرنده است، اما هماهنگی با دانشگاهها میتواند باعث شود کار خیر بهتر نتیجه بدهد.
شهریاری گفت: خیرین کارهای ساخت و ساز را خودشان انجام میدهند و ما آنها را هدایت میکنیم. منابع محدود است و خیرین ببشتر خودشان کار ساخت و ساز را انجام میدهند.
۳۰۰ شعبه شورای مشارکت خیرین سلامت در استان ها
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ز ۳۰۰ شعبه شورای مشارکت خیرین در استانها داریم که با آنها هماهنگ هستیم گفت : خیرین دوست دارند جایی را بسازند که به نامشان باشد، اما ما سعی داریم آنها را به انجام کارهای پژوهشی در دانشگاهها سوق بدهیم و یک کرسی پژوهشی به نام آن خیر ثبت کنیم.
وی درباره کارهای انجام شده درباره بیماران سرطانی گفت: حدود یک سال و نیم است که خیرین را در زمینه پیشگیری و بهداشت تشویق میکنیم تا فعالتر شوند، بعضی جاها یکسری کارها را در این خصوص شروع کرده اند، اما باید فرهنگ سازی کنیم تا سبک زندگی مردم هم تغییر کند.
ارتباط و مشارکت با بنیاد قلب سالم
وی در ادامه با اشاره به مشارکت مجمع با بنیاد قلب سالم و طب ایرانی نیز گفت: یکی دیگر از فعالیتهای ما ارتباط و مشارکت با بنیاد قلب سالم در بیمارستان قلب تهران است، با توجه به اینکه بیماریهای قلبی زیاد است سعی داریم راهکارهایی برای داشتن قلب سالم را به مردم آموزش دهیم، از طرفی با بنیاد طب ایرانی نیز مشارکت داریم، ما طب اسلامی نداریم و با مشارکت با این بنیاد سعی داریم به درمان بعضی از بیماریها به خصوص صعب العلاج کمک کنیم.
شهریاری افزود: تبلیعات درباره امر خیر میتواند حرف اول را بزند، به همین دلیل با شبکه دو قرارداد داریم تا خیرین خودشان در برنامه حاضر شوند و از کار خیر صحبت کنند، این کار میتواند باعث تشویق مردم به انجام کار خیر شود، از طرفی با سایتهای پربازدید نیز برای تبلیغ امر خیر مشارکت داریم.
وی با اشاره به اینکه مجمع خیرین سلامت در اختصاص دادن کمک هزینه به بیماران مشکل دارد، گفت: شاید در سال فقط یک میلیارد کمک هزینه بتوانیم اختصاص بدهیم و این رقم در مقابل هزینههای بالای بیماران رقم چشمگیری نیست.
هماهنگی خیرین برای خرید تجهیزات با وزارت بهداشت
شهریاری افزود: با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هماهنگ هستیم تا خیرین برای خرید تجهیزات نیز اقدام کنند، آنها میتوانند از طریق هیأت امنای ارزی تسهیلات لازم برای ورود تجهیزات پزشکی با قیمت مناسبتر اقدام کنند، به طور مثال ممکن است در بازار آزاد قیمت یک دستگاه دیالیز بر فرض مثال ۱۶۰ میلیون تومان باشد، اما از طریق هیئت امنای ارزی این دستگاه را ۸۰ میلیون تهیه میکنند.
وی تأکید کرد: مجمع خیرین سلامت کارهایی را در خصوص بیمارستانهای نیمه کاره انجام داده اند، این بیمارستانها به خیرین معرفی میشوند تا مراحل ساخت و ساز آنها تکمیل شود. پس از آن بیمارستان در اختیار خیر قرار میگیرد و او خودش میتواند بیمارستان را اداره کند.
ساخت بیش از ۱۰۰ بیمارستان در کشور به همت مجمع خیرین
عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد ازساخت بیش از ۱۰۰ بیمارستان در کشور به همت مجمع خیرین خبر داد و گفت : : یکی از کارهای خوب وزارت بهداشت اجرای طرح تحول نظام سلامت است که به دلیل منابع مالی محدود مشکلاتی را در برخی از مراحل ایجاد کرده است و رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد وزیر بهداشت نیز به موضوع ادامه اجرای طرح تحول نظام سلامت تأکید جدی کرده است و من معتقدم که هر کار بزرگی سختیهای خودش را دارد.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری حمایت همه جانبه از اجرای طرح تحول فرمودهاند و دولت نیز در دوره دوم و در زمان انتخابات بر روی این طرح مانور زیادی را انجام داده است.
شهریاری ادامه داد: کمک ۵۰۰ میلیون یورویی صندوق توسعه ملی در جهت رفع مشکلات و پرداخت مطالبات شرکتهای داروسازی است که باید هر چه سریعتر به طور کامل این پول اختصاص پیدا کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید کرد: پزشکان هیچ وقت از مالیات فرار نمیکنند و من معتقدم که باید سازمان مالیاتی کشور بررسیهای بیشتری در این زمینه انجام دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۰ درصد از ارز کشور صرف واردات سه درصد داروی وارداتی میشود و تنها ۳۰ درصد ارز ایران مربوط به تولید ۹۷ درصد داروی داخلی است به همین دلیل ما باید سعی کنیم تا تمام داروی مورد نیاز مردم کشورمان را در داخل تولید کنیم.
شهریاری ادامه داد: برخیها تصور غلط دارند که همه پول به جیب پزشکان رفته که من در اینجا باید بگویم که تنها ۱۶ درصد از منابع به پزشکان، پیراپزشکان و پرسنل اختصاص پیدا میکند و ۸۴ درصد دیگر در جاهای مختلفی هزینه شده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود از رایزنی با دولت و مجلس برای معافیت مالیاتی خیران خبر داد.