گزارش امروز: ایران در تله تکنولوژی های قدیمی گرفتار شده است؛ فناوری های موجود در بخش های مختلف از جمله صنعت بسیار قدیمی و انرژی بر است و دغدغه جدی برای اصلاح این شرایط وجود ندارد.
نرخ بهره وری انرژی به ازای هر بشکه نفت در ایران در حالی حدود ۵۲ هزار تومان است که این رقم در اروپا ۵۰۰ دلار و در ژاپن ۶۰۰ دلار است.
به گزارش خبرنگار ما، مهندس سعید مهذب ترابی رئیس هیات مدیره انجمن علمی مدیریت مصرف انرژی ایران با بیان این مطالب در میزگردی با اصحاب رسانه از نرخ پایین بهره وری انرژی در ایران ابراز تاسف کرد و افزود: ظرف سال های گذشته به دلیل فقدان نظارت بر مبادی واردات، دستگاه های سرمایشی غیر استاندارد زیادی وارد کشور شد که امروز ۳۰ درصد مصرف انرژی به آنها اختصاص یافته است و این روند همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه مگر کشور چقدر توان مالی دارد که متناسب با این نرخ بالای رشد مصرف، تولید برق را افزایش دهیم، گفت: قدرت نصب شده کشور تا سال ۱۳۹۷ حدود ۸۰ هزار مگاوات بود و پیک مصرف در همان سال به ۵۷ هزار مگاوات رسید و در زمستان به ۳۰ هزار مگاوات کاهش یافت. یعنی ۲۷ هزار مگاوات سرمایه گذاری عظیم ایجاد شده بلا استفاده ماند. حال اگر با همین نرخ رشد مصرف پیش برویم در ۱۰ سال آینده با ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت بلا استفاده در ایام غیر پیک مواجه خواهیم شد که دپوی این حجم عظیم سرمایه گذاری اصلا قابل پذیرش نیست.
مهذب ترابی با بیان اینکه باید مقوله بهینه سازی مصرف انرژی به یک دغدغه ملی تبدیل شود، ادامه داد: باید آموزش در این بخش توسط اهل علم داده شود. با اینکه بیشترین قوانین دنیا را در زمینه مصرف بهینه داریم اما به آن عمل نمی شود. همچنین مکانیزم قیمت به همراه سایر پارامترها باید در نظر گرفته شود.وی با بیان اینکه پیش بینی می شود ۸۰۰ هزار تا ۲ر۱ میلیون وسایل سرمایشی گازی دیگر به تعداد فعلی اضافه شود که جهش مصرفی شدیدی را به همراه خواهد داشت، گفت: اکنون ۱۰ میلیون کولر آبی با تکنولوزی مربوط به ۵۰ سال قبل در کشور فعال است که میزان مصرف آب و برق این مقدار کولر وحشتناک است و جالب تر اینکه سالانه ۸۰۰ هزار کولر هم به این آمار اضافه میشود.
رئیس هیات مدیره انجمن علمی مدیریت مصرف انرژی ایران خواستار اجرایی شدن ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید شد و افزود: با اجرایی شدن این ماده تحول بزرگی در بهینه شدن مصرف سوخت رخ خواهد داد اما افسوس که تاکنون اجرایی نشده است.
انتهای پیام////