گزارش امروز: کنفرانس «توسعه نظام مالی در صنعت نفت» با حمایت بانک صادرات ایران و با حضور وزیر نفت و مدیران شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری و تامین سرمایه کشور برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، در این کنفرانس راه‌های تامین مالی صنعت نفت و گاز از سوی وزیر نفت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران بورس‌های کشور، رییس موسسه مطالعات بین المللی انرژی، مدیران نهادهای سرمایه‌گذاری بازار سرمایه و بانک‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیژن زنگنه در این کنفرانس، تأمین مالی از طریق بازار سرمایه را بهترین مسیر برای توسعه صنعت نفت دانست و گفت: در حال حاضر ۲۰ تا ۲۵ درصد سرمایه در صنعت نفت گزارش می‌شود که اگر این رقم دچار مشکل شود ما دچار اختلال می‌شویم.

وی ادامه داد: بنابراین با توجه به سرمایه بالای مورد نیاز برای تکمیل پروژه‌ها و همچنین تعریف پروژه‌های جدید از جمله احداث پتروپالایشگاه‌ها در کشور، ضروری است قوانین و مقررات ساختار تأمین مالی از طریق بازار سرمایه نیز متناسب با ویژگی این پروژه‌ها یعنی نیاز به سرمایه بیشتر و دیربازده‌بودن مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرد.

زنگنه بیان کرد: صندوق توسعه ملی، فاینانس، منابع بانکی، اوراق مشارکت، انواع اوراق مالی اسلامی و فروش سهام شرکت‌ها منابعی هستند که از آن‌ها استفاده کردیم و استفاده خواهیم کرد. ما باید افزون بر موارد فوق از راه‌های دیگری هم برای تأمین مالی پروژه‌های صنعت نفت استفاده کنیم.

زنگنه تصریح کرد: در حال حاضر در بخش پتروشیمی ۳۰ میلیارد دلار پروژه نیمه‌کاره وجود دارد و باید تلاش کنیم از سرمایه مردمی استفاده کنیم؛ اگرچه معتقدم بخش خصوصی می‌تواند سرمایه‌گذاری را انجام دهد.

وی افزود: ۱۲ میلیارد دلار طرح در بخش پتروشیمی نهایی شده، اما هنوز آغاز نشده است و می‌توان از سرمایه مردمی در این بخش استفاده کرد.

وزیر نفت گفت: بازار سرمایه با توجه به تنوع ابزارهای مالی اسلامی می‌تواند حداقل نیمی از نیاز ۳۰ میلیارد دلاری صنعت نفت را از طریق انتشار اوراق بهادار تامین مالی کند.

شاپور محمدی، رییس سازمان بورس نیز در این در کنفرانس گفت: اقدامات زیادی در خصوص تامین مالی نفت در بازار سرمایه انجام شده است به طوری که در سال 94، پنج هزار میلیارد تومان اوراق برای وزارت نفت و سپس اوراق سلف موازی استاندارد منتشر شد که این نشان می دهد بازار سرمایه در تامین مالی صنعت نفت دارای تجربه است.

در پنل تخصصی «ظرفیت بازار پول» این همایش سیدرضا موسوی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی نیز توانمندی این شرکت را برای مشارکت در تأمین مالی پروژه‌های صنعت نفت کشور تشریح کرد.

سیدرضا موسوی در کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت، افزود: حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در اقتصاد کشور بسیار مهم و تعیین‌کننده هستند، لذا باید با بررسی دقیق ابعاد و شرایط نسبت به انتخاب روش تامین مالی صحیح در این بخش اقدام لازم صورت پذیرد.

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری خوارزمی با اشاره به گردش روزانه 5 تا 10 هزار میلیارد تومانی وجوه مالی در بازار سرمایه کشور گفت: در سال‌های گذشته مدیران حوزه نفت چندان رغبتی به استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای تامین مالی این بخش نشان نمی‌دادند ولی خوشبختانه امروز همه این مدیران با درک توان و فرصت‌های داخلی در پی استفاده از ظرفیت‌های این بخش هستند.

وی گفت: برگزاری این همایش نشان‌دهنده توجه مدیران صنعت نفت به توان داخلی است.

سیدرضا موسوی ادامه داد: در بازار پول دو شاخص بازدهی و ریسک باید همواره مورد توجه قرار گیرد، این در حالی است که در ارزیابی‌ها عموما بازدهی مورد توجه است و چندان به ریسک‌های عملیاتی توجه نمی‌شود، با توجه به محدودیت‌های قانونی حاکم بر نظام بانکی در خصوص بنگاهداری و لزوم تمرکز تامین مالی سرمایه در گردش بنگاه‌ها این امر موجب تحمیل ریسک بر ساختار مالی نهادهای بازار پول می‌شود.

موسوی تاکید کرد: در شرایط موجود استفاده از خدمات شرکت‌های تامین سرمایه برای طراحی نظام تامین مالی بخش نفت و صنایع وابسته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و روش تامین مالی ساختار یافته متناسب با ریسک بازدهی پروژه‌ها قابل تامین مالی از طریق مشارکت بازار پول و سرمایه کشور با تکیه بر توان داخلی میسر  است.

وی از آمادگی گروه سرمایه گذاری خوارزمی برای توسعه سرمایه‌گذاری در بخش‌های نفت، گاز، پتروشیمی و …. خبر داد و گفت: آمادگی لازم برای سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها در گروه خوارزمی وجود دارد. 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *