گزارش آنلاین : در نشست مشترک رئیس کل بیمه مرکزی و مسئولان کانون ها و انجمن های صنفی نمایندگان صنعت بیمه در خصوص آخرین مسائل و مشکلات شبکه فروش و راهکارهای حل آنها بحث و تبادل نظر به عمل آمد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، مهندس مجید بهزادپور که در بخش نخست نشست، شنونده مسائل، مشکلات و برخی گلایه های شبکه فروش بود با تاکید بر اراده نهادناظر برای بازیابی جایگاه آنان، اظهار داشت: بیمه مرکزی به دنبال ایجاد فضایی است تا تمامی ارکان شبکه فروش صنعت بیمه در میدانی عادلانه و منطبق با منطق کسب و کار به فعالیت بپردازند.
رئیس کل بیمه مرکزی با ابراز خرسندی ازبیان دغدغه های جدی شبکه فروش، مسائل مطرح شده را از مولفه های بلوغ صنعت بیمه دانست و تصریح کرد: اولویت ما حمایت از حقوق بیمه گذاران است و توسعه صنعت بیمه با فعال سازی ظرفیت های پنهان و منطقی شدن حمایت ها، تحقق خواهد یافت.
وی از نمایندگان بیمه و کارگزاری ها به عنوان حساس ترین گلوگاه های بیمه گری و افزایش ضریب نفوذ بیمه یاد کرد و افزود: صیانت از اعتماد مردم به محصولات و خدمات بیمه ای باید در راس اولویت های جدی تمام فعالان صنعت بیمه و به خصوص نهاد ناظر باشد.
رئیس شورای عالی بیمه با بیان این مطلب که بیمه مرکزی در کنار حمایت از نوآوری برای برقراری عدالت در بازار بیمه از هیچگونه تلاشی فروگذار نمی کند، خاطرنشان کرد: شبکه فروش برای حفظ و ارتقای بازار باید خود را به آموزش های روز و فناوری های نوین مجهز کند.
وی با تشریح آخرین آمار صدور بیمه نامه ها و سودآوری شرکت ها بر عزم بیمه مرکزی برای بهبود معیشت شبکه فروش بیمه ای تاکید کرد.
گلایه ای از جنس مالیات ستانی
یکی از روسای انجمن صنفی نمایندگان بیمه با گلایه از مشکلات مالیاتی پیش روی نمایندگان بیمه از بیمه مرکزی خواست به این موضوع ورود کند.
وی با بیان این مطلب که با وجود شفافیت عملکرد صنعت بیمه این شیوه مالیات ستانی، قابل قبول نیست، افزود: درآمدهایی که از محل فروش منزل مسکونی، اتومبیل، وام و نظایر آن در حساب های بانکی نمایندگان جریان دارد نباید ملاک محاسبه مالیاتی قرار گیرد.
رئیس کل بیمه مرکزی در این خصوص بر شفاف سازی گسترده در صنعت بیمه صحه گذاشت و برای برطرف سازی این معضل با پیگیری ویژه از مراجع رسمی، قول مساعد داد.
سوئیچ مقدمه نظارت هوشمنداست
شفافیت در شبکه فروش با بهره گیری از سامانه های نظارتی نظیر “سوئیچ بیمه” تقویت خواهد شد.
بر اساس این گزارش، رئیس کل بیمه مرکزی با قدردانی از نگاه مثبت نمایندگان شبکه فروش به بحث نظارت هوشمند، خاطرنشان کرد: نهاد ناظر صنعت بیمه دنبال منفعت طلبی نیست و به هیچ عنوان در کسب و کار بیمه ای مداخله نمی کند و همچنین راه را برای دخالت سودجویان و اپ های غیرقانونی مسدود خواهد کرد.
وی با تاکید بر روحیه نقدپذیری ارکان سیاستگذاری در صنعت بیمه، تصریح کرد: بیمه مرکزی در هر مرحله و مقطع زمانی که ضرورت آن احساس شود برای اصلاح مشکلات فنی و اجرایی سوئیچ بیمه، آمادگی خود را اعلام می کند.
گفتنی است یک عضو ارشد کانون های سراسری نمایندگان بیمه از طرف سایر اعضا و شبکه فروش در این نشست از رئیس کل بیمه مرکزی خواست تا با قدرت از سوئیچ بیمه حمایت کند.
اصلاح آیین نامه ها با هدف بهبود فضای کسب و کار
قدردانی از اصلاحیه کارآمد آیین نامه شماره 102و درخواست برای اصلاح آیین نامه های ۷۵ و 92 متناسب با نیازهای نمایندگان شبکه فروش از مطالبات دیگر انجمن های صنفی از رئیس کل بیمه مرکزی بود.
مهندس بهزادپور در این باره از ایجاد ظرفیت برای حضور پررنگ تر و موثرتر شبکه فروش در تصمیم سازی ها از طرح “شورای گفتگو” استقبال کرد و آن را از نیازهای اصلی صنعت بیمه دانست.
پیش به سوی یک صنعت جهانی با بهبود تعاملات بین المللی
حضور جدی در رقابت های منطقه ای و بازارهای جهانی، مستلزم تقویت نهادهای بین الملی و تلاش برای حضور در بازارهای شفاف دنیا خواهد بود.
رئیس کل بیمه مرکزی در همین راستا افزود: رقابت در سطح جهانی علاوه بر ایجاد انگیزه بیشتر در بیمه گران به خلق ایده های جدید و رقابت جذاب تر در بازار بیمه منتهی خواهد شد.
وی در پایان، فضای کسب و کار بین المللی را مثبت ارزیابی کرد و بر ارائه هر گونه تسهیلات و خدمات ناظر در این حوزه تاکید کرد.
وفاق ملی در میان بیمه گران از اهمیت بی بدیلی برخوردار است
وجود مشکلات در عرصه بیمه گری به مفهوم ضعف این صنعت نیست و بیمه گران این حقیقت را به اثبات رسانده اند که جایگاه صنعت بیمه در معادلات کلان اقتصادی بی بدیل است.
مهندس مجید بهزادپور با تاکید بر این گزاره که همه ارکان بیمه باید منادی و مبلغ محصولات و خدمات صنعت بیمه باشند، اعلام کرد: صنعت بیمه با وجود همراهی با مردم با هدف کاستن فشارهای اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت آنان از رشد خوبی در زمینه شاخص های توسعه ای برخوردار است.
وی از تشکل های مختلف صنفی دعوت کرد تا با تقویت وفاق ملی در صنعت بیمه به رشد و شکوفایی این صنعت آرامش آفرین و اطمینان بخش، کمک کنند.
عملکرد کارآمد به اطلاعات شفاف احتیاج دارد
برای اولویت بندی در حوزه کاهش سوانح و اصلاح نقاط حادثه خیز باید به اطلاعات صحیح و مدون دسترسی داشته باشیم.
رئیس کل بیمه مرکزی در همین راستا از ضرورت تجمیع سازی اطلاعات و راستی آزمایی داده ها به عنوان یک مولفه موثر در کاهش تلفات جاده ای یاد کرد.
فرهنگسازی از اولویت های بنیادی صنعت بیمه است
دریافت بهترین خدمات بیمه ای حق مسلم بیمه گذاران است و صنعت بیمه همواره این حق را به رسمیت شناخته است.
سکاندار صنعت بیمه با تاکید بر روند پرشتاب فرهنگسازی به گزارشهای رسمی استقبال مردم از تولیدات فرهنگی صنعت بیمه اشاره کرد و افزود: بهره گیری صحیح از ابزارهای فرهنگی و شبکه های ارتباطی به استقبال آحاد جامعه از محصولات فرهنگسازانه صنعت بیمه منتهی خواهد شد.
گفتنی است در این نشست سه ساعته، روسای انجمن های صنفی نمایندگان، دغدغه های خود را در زمینه های دیگری نظیر: راه اندازی تشکل واحد شبکه فروش، راه اندازی درگاه های گفتگو، بهبود معیشت نمایندگان و بازاریابان، برخورد با متخلفان کوچک و بزرگ و تثبیت جایگاه نمایندگان شبکه فروش، مطرح کردند که رئیس کل بیمه مرکزی در این خصوص توضیحات لازم را ارائه داد.