• صفحه خانگی
  • >
  • سرتیتر اخبار
  • >
  • رئیس پژوهشکده توزیع پژوهشگاه نیرو مطرح کرد : کاهش تلفات برق از طریق توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با کمک هوشمندسازی شبکه

گزارش آنلاین :رئیس پژوهشکده توزیع پژوهشگاه نیرو و دبیر علمی سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی از انتخاب ۹ ایده فناورانه در این کنفرانس خبر داد و گفت :توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با کمک هوشمندسازی شبکه برق، به کاهش تلفات برق منجر می‌شود.

به گزارش خبرنگار گزارش آنلاین  ، «مجتبی گیلوانژاد» امروز (سه‌شنبه)‌ در حاشیه سیزدهمین همایش بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی در محل پژوهشگاه نیرو درپاسخ به سوال خبر نگار  ما در خصوص استفاده از شبکه هوشمند  و تاثیر آن بر روی میزان تلفات برق گفت :شبکه هوشمند با کمک توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌آید و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر کاهش تلفات به همراه دارد.

وی افزود: توسعه شبکه‌های هوشمند این امکان را فراهم می‌کند تا از انرژی‌های تجدیدپذیر به نحو موثرتری بتوانیم استفاده کنیم.

وی ادر ادامه توضیح داد :  انرژی‌های تجدیدپذیر خوبی‌های زیادی دارند، اما یک محدودیت بزرگ برای صنعت برق دارند و آن غیرقابل‌پیش‌بینی بودن آنها است.

رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو درباره این محدودیت، خاطرنشان‌کرد: پنل خورشیدی درست است که برق خوبی تولید می‌کند، اما ایجاد سایه بر روی آن امکان تولید برق را متوقف می‌سازد و این امر سبب می‌شود مصرف‌کننده بدون برق بماند.

گیلوانژاد گفت: برای صنعت برق بسیار اهمیت دارد که منابع تولید برق آن پیش‌بینی‌پذیر و قابل‌برنامه‌ریزی باشد و اگر نتوانیم از تک‌تک منابع تولید برق اطلاع درستی داشته باشیم، نمی‌توانیم برنامه‌ریزی درستی هم داشته باشیم.

وی اضافه‌کرد: هنگامی که شبکه هوشمند داشته باشیم، به‌راحتی می‌توانیم تجدیدپذیرها را نیز وارد شبکه کرده و از مزیت‌های این نوع انرژی بهره‌برداری کنیم.

بهره‌برداری از ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر، مستلزم داشتن شبکه هوشمند

رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو به برنامه وزارت نیرو برای بهره‌برداری از ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دو سال آینده اشاره کرد و گفت: این امر مستلزم داشتن شبکه هوشمند است که اکنون زیرساخت‌های لازم آن فراهم شده است.

گیلوانژاد درباره کمک تجدیدپذیرها به کاهش تلفات برق، خاطرنشان کرد: شبکه هوشمند به کمک توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌آید و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر کاهش تلفات به همراه دارد.

وی ادامه داد: انرژی‌های تجدیدپذیر در محل مصرف، نصب و راه‌اندازی می‌شوند و دیگر برای انتقال برق تولیدی نیاز به توسعه گسترده شبکه‌های انتقال ندارند.

رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو گفت: این در حالی است که برای استفاده از برق نیروگاه‌های سوخت فسیلی به دلیل آنکه نمی‌توان از آنها در شهرها استفاده کرد (زیرا موجب افزایش آلودگی می‌شوند) به شبکه‌های انتقال نیاز است.

گیلوانژاد ادامه‌داد: توسعه شبکه‌های انتقال، تلفات برق را به همراه دارد، درحالی‌که نیروگاه‌های تجدیدپذیر در محل مصرف نصب شده و دیگر تلفاتی ندارند.

برگزاری رویداد فناورانه شبکه‌های هوشمند

وی به برگزاری سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی اشاره کرد و گفت: 12 دوره قبلی این کنفرانس با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی برگزار شده است.

رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو ادامه‌داد: دوره سیزدهم این کنفرانس چند ویژگی متمایز دارد که یکی از آنها برگزاری رویداد فناورانه شبکه‌های هوشمند برای نخستین‌بار است.

گیلوانژاد درباره هدف اصلی برگزاری این کنفرانس افزود: برطرف‌کردن مشکلات صنعت برق از اصلی‌ترین اهداف این کنفرانس و مورد تأکید وزارت نیرو است.

انتخاب ۹ ایده فناورانه در کنفرانس هوشمندسازی شبکه برق

گیلوانژاد” با بیان اینکه در این رویداد، فقط ایده‌هایی که به لحاظ فناوری و استفاده از تجهیزات و نرم‌افزارها، جدید بودند مورد بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: رویداد فناورانه حاشیه کنفرانس در راستای پاسخگویی به نیازهای صنعت برق کشور برگزار شده است.
وی ادامه داد: مسائل صنعت برق گردآوری شده و شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌های فناور، محققان و دانشگاه‌ها به دنبال فراخوانی که در سایت کنفرانس درج شد، ایده‌های خود را در قالب مقالات و ایده‌های فناورانه مطرح کردند.
دبیر علمی سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی افزود: ۴۴ مسئله صنعت برق را مطرح کردیم که ۳۴ ایده فناورانه مرتبط با حوزه هوشمندسازی در چند مرحله داوری شدند و در نهایت ۹ ایده منتخب شد.
وی همچنین با اشاره به دو مقوله هوشمندسازی سمت مصرف و هوشمندسازی سمت شبکه افزود: در هوشمندسازی مصرف این اتفاق از طریق کنتورهای هوشمند اتفاق می‌افتد. نزدیک به دو میلیون کنتور هوشمند در شبکه داریم که بخش ارتباطی با مصرف کننده محسوب شده و در عین حال مشترک می‌تواند از پیشنهادهای شبکه برای صرفه‌جویی و بهره‌مندی از مشوق‌های پیش‌بینی شده مطلع شود.
گیلوانژاد افزود: از حیث شبکه هم به شرط پیاده‌سازی کامل هوشمندسازی، شبکه می‌تواند در لحظه مشکلات را متوجه شود و دیگر نیازی نیست وقتی برق مشترک قطع می‌شود بدون نیاز به اعلام مشترک، شبکه نیرو اعزام می‌کند و مشکلات را برطرف می‌کند.
وی ادامه داد: هوشمندسازی سبب بهبود خدمات‌رسانی به مشترکان می‌شود و هزینه کمتر برای مشترک را در برخواهد داشت‌.
دبیر علمی سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی با بیان اینکه در این رویداد از سه ایده برتر تقدیر مادی و معنوی خواهد شد، اظهار داشت: این شرکت‌ها حمایت می‌شوند و مستقیما از حمایت‌ها بهره‌مند می‌شوند.
گیلوانژاد گفت: ایده‌ها در حوزه امنیت اطلاعات، نرم‌افزارهای مدیریت شبکه و تجهیزات مرتبط با هوشمندسازی است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *