گزارش آنلاین : بیمارستان شهید لواسانی مرکز درمانی ویژه قلب سازمان تأمیناجتماعی است که در محدوده شرق پایتخت واقع شده است و وجود تجهیزات بهروز و جمعی از متخصصان صاحبنام قلب و عروق در این مرکز باعث شده است که این بیمارستان یکی از قطبهای جراحی قلب در کشور باشد که خدمات تخصصی و فوقتخصصی و نیز امکان انجام پیشرفتهترین اعمال جراحی قلب را بهصورت رایگان برای بیمهشدگان سازمان تأمیناجتماعی فراهم کرده است.
به گزارش خبر نگار گزارش آنلاین دکتر سیدعلی جمالیان فوقتخصص قلب و عروق و فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی و رئیس بیمارستان شهید لواسانی تأمیناجتماعی در مورد تاریخچه این مرکز درمانی میگوید: بیمارستان شهید لواسانی که مردم بیشتر آن را با نام بیمارستان سرخهحصار میشناسند، در همسایگی جنگل سرخهحصار و در طبیعتی چشمنواز قرار دارد که در گذشته یکی از کاخها و تفرجگاههای ناصرالدین شاه قاجار بوده است.
بیمارستان شهید لواسانی، امروز بیمارستان وسیعی است که در نگاه اول بیشتر به یک بوستان جنگلی شبیه است تا مرکز درمانی. بیمارستانی که دورتادورش با درختان سربه فلک پوشیده شده؛ درختانی که قدمت چند صد ساله دارند. در بالاترین نقطه این باغ، عمارتی سبزرنگ دیده میشود که به عمارت یاقوت معروف است. با اینکه نزدیک به 200 سال دارد و دوران کهنسالی را پشت سر میگذارد، اما هنوز اصالت خود را حفظ کرده است.
بهگفته دکتر جمالیان، بیمارستان شهید لواسانی که تا یکی 2 دهه اخیر یک بیمارستان عمومی بود، به همت جمعی از پزشکان متخصص قلب، تغییرات چشمگیری پیدا کرد و روزبهروز بر امکانات درمانیاش افزوده شد. جمالیان میگوید: بهترین و بهروزترین امکانات درمانی در حوزه قلب و عروق در این بیمارستان فراهم شده است. امروز این مرکز درمانی با 320 تخت، دارای 2 اتاق عمل جراحی قلب، 3 اتاق عمل آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی و یک اتاق عمل جراحی عمومی است که روزانه 600 مراجعه سرپایی، حدود 70 نفر بستری، نزدیک به 40 مورد آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی، حدود 5 جراحی قلب و تخصصی و 4 جراحی عمومی در این مرکز انجام میگیرد و در مجموع روزانه 800 خدمت گوناگون در این مرکز به بیمهشدگان سازمان تأمیناجتماعی ارائه میشود.
به گفته رئیس بیمارستان لواسانی، در 6 ماهه ابتدای امسال، بالغ بر 3500 عمل جراحی قلب باز، آنژیوپلاستی و جراحی عمومی بهصورت رایگان در بیمارستان لوسانی برای بیمهشدگان تأمیناجتماعی انجام شده است که هزینه هر یک از این عملهای جراحی در بیمارستانهای خصوصی از چند ده میلیون تا چند صد میلیون تومان است.
از دیگر امکانات این بیمارستان که آن را در بین دیگر مراکز درمانی پایتخت، منحصربهفرد کرده، بخش بازتوانی قلب است. دکتر جمالیان در اینباره توضیح میدهد: از خدمات درمانی این بخش برای کسانی استفاده میشود که از درمان مشکلات قلبی خود ناامید شدهاند یا امکان انجام جراحی برای آنان وجود ندارد و در واقع قلب با روشهای خاص ورزشی احیاء میشود.
وی نخستین علت مرگ در کشور را بیماریهای قلبی-عروقی و سکتههای قلبی عنوان میکند و میگوید: بر همین اساس، وزارت بهداشت و سازمان تأمیناجتماعی برای کاهش میزان مرگومیر ناشی از مشکلات قلب و عروق در کشور، دست به دامان درمانی سریع و موثر شدند و طرح ملی “۲۴۷” برای درمان سکتههای قلبی کلید خورد.
وی با بیان اینکه زمان، نقش اصلی را در درمان بیماران دچار سکته حاد قلبی دارد، میگوید: بیماران با علائم سکتههای حاد قلبی باید از خود درمانی اجتناب کرده و هر چه سریعتر با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند تا به نزدیکترین مرکز دارای امکانات درمانهای نوین سکتههای حاد قلبی منتقل شوند.
وی در خصوص طرح 247 میگوید: این طرح، یعنی در 7 روز هفته و ۲۴ ساعت شبانهروز، متخصصان قلب و عروق، زندگیهایی را نجات میدهند و خانوادههایی را از نگرانی، غم و مصیبت دور نگه میدارند. یک بیمار سکته حاد قلبی اگر بهموقع درمان نشود یا از دست میرود و اگر هم زنده بماند دچار نارسایی قلبی و نیازمند مراقبت و کمک دائمی خواهد بود. در قالب این طرح، در اولین زمان ممکن، بیمار سکتهای به بخش آنژیوگرافی منتقل میشود و مراحل درمانی را پزشکان این مجموعه آغاز میکنند و نمیگذارند آثار و تبعات سکته بر عضلههای قلب بیمار مستولی شود و عضلههای قلب از بین برود.
وی تأکید میکند: ارائه این خدمت مهم و حیاتی، بدون کمک همکاران متخصص قلب و عروق، همکاران پرستار و تکنسینهای بخش آنژیوگرافی و همکاران سیستم اورژانس امکانپذیر نیست و باید قدردان آنها باشیم. گاهی همکاران ما شب تا صبح در بیمارستان میمانند تا با لطف خدا، بیماری را از مرگ حتمی نجات دهند و قداست پزشکی در همین جاست و همکاران ما با دیدن بهبودی بیمار، خستگیشان در میرود.
دکتر جمالیان میگوید: این طرح از ارزشمندترین طرحهای پزشکی است که طی چند سال اخیر در کشور اجرا شده و بیمارستان لواسانی نیز در کنار بیمارستانهای بزرگ قلب وزارت بهداشت، این کار را پایهگذاری کرد و امروز در خیلی از استانها با بهرهگیری از نتایج اجرای طرح در بیمارستانهای پایلوت، این خدمات را به مردم ارائه میدهند.
بیمارستان لواسانی
انجام جراحی قلب با روش ابتکاری نوین
دکتر کامران بابازاده پزشک متخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان شهید لواسانی از انجام موفقیتآمیز عمل غیرتهاجمی آنوریسم قوس آئورت و آئورت توراسیک نزولی در بیمارستان شهید دکتر لواسانی خبر میدهد و میگوید: این عمل با یک کار تیمی و با کمک جراحان بسیار حاذق مرکز لواسانی انجام شد. بیمار، جوان 36 سالهای بود که یک آنوریسم توراسیک وسیع داشت و این بیمار اگر تحت عمل جراحی باز قرار میگرفت، شانسی برای زنده ماندن نداشت.
دکتر بابازاده میافزاید: بیماری آنوریسم آئورت یک بیماری زمینهای است که در بافت کلاژن وسکولار است و باعث میشود آئورت از حالت یکنواختی و قطر طبیعیاش خارج شود و به صورت لوله ای بزرگ درآید که خطر پارگی دارد. آنوریسم عارضهای است که معمولاً در آئورت یا سرخرگهایی که مغز، پاها یا دیواره قلب را تغذیه میکنند روی میدهد و اگر یک آنوریسم رشد کند، مانند یک بمب ساعتی عمل میکند که میتواند موجب خونریزی خطرناک یا حتی مرگ بیمار شود. این عمل جراحی که تاکنون در بیمارستانهای تأمیناجتماعی انجام نشده بود، در بیمارستان لواسانی متعلق به تأمیناجتماعی، به روشی ابتکاری و ترکیبی انجام شد.
م.ر برادر بیمار 36 ساله که در بیمارستان لواسانی تحت عمل جراحی قرار گرفته در خصوص مشکل برادرش میگوید: وی دو سال پیش تحت عمل جراحی تعویض ریشه آئورت قرار گرفته بود و در سیر بیماری به عارضهای دچار شده بود که به سبب نشت خون، به ریهاش دستاندازی کرده بود و با علائم خلط خونی به بیمارستان مراجعه کردیم.
برادر این بیمار با قدردانی از حضور و اقدام بهموقع گروه پزشکی بیمارستان شهید لواسانی میافزاید: کادر پزشکی و پرستاری و اتاق عمل بیمارستان، بلافاصله در بیمارستان حاضر شدند و با انجام این عمل جراحی، جان دوبارهای به برادر بیمارم بخشیدند. برای بیمهشدگان تأمیناجتماعی بهترین مراکز درمانی، بیمارستانهای تأمیناجتماعی هستند. عمل جراحی برادرم که با بهترین کیفیت در بیمارستان فوقتخصصی لواسانی بهصورت کاملاً رایگان انجام شد، در بیمارستانهای خصوصی حدود 200 میلیون تومان هزینه داشت که تأمین آن برایمان امکانپذیر نبود.
بیمارستان لواسانی تهران
ظرفیتهای مختلف درمانی بیمارستان لواسانی
بیمارستان شهید لواسانی از بخشهای داخلی، جراحی عمومی، اتاق عمل، سی.سی.یو، آی.سی.یو، اورژانس، دیالیز، روانشناسی، جراحی مردان، همودیالیز، فوقتخصصی کبد و گوارش، مغز و اعصاب، عفونی، اورژانس بستری، گفتار درمانی، الکترو شوک، بخش رواندرمانی، زنان، زایمان، اطفال، نوزادان، گوش و حلق و بینی و ان.آی.سی.یو، تشکیل شده است.
خدمات پاراکلینیکی این بیمارستان نیزشامل آزمایشگاه، تست ورزش، اکوکاردیوگرافی، داروخانه، رادیولوژی، سونوگرافی، فیزیوتراپی، نوار عضله، نوار قلب، آندوسکوپی، کلونوسکوپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، شنواییسنجی و اورولوژی است.
شهرام حیدری سوپروایزر بخش تصویربرداری بیمارستان تأمیناجتماعی شهید لواسانی یکی از مهمترین خدمات این مرکز را انجام CT آنژیوگرافی اعلام میکند و میافزاید: این بیمارستان اولین مرکز درمانی تأمیناجتماعی است که مجهز به دستگاه CT آنژیوگرافی عروق ۲۵۶ اسلایس است. با توجه به فعالیت این مرکز درمانی بهعنوان مرکز فوقتخصصی جراحی قلب، با وجود این دستگاه امکان بررسی شرایط رگهای قلبی بیماران وجود دارد و ۱۰۰ درصد بیماران نیازمند به آنژیوگرافی پیش از انجام آنژیو، با کمک دستگاه CT آنژیوگرافی از این خدمات تشخیصی بهرهمند میشوند.
سوپروایزر بخش تصویربرداری بیمارستان شهید دکتر لواسانی ادامه میدهد: اکنون با استفاده از این دستگاه ۹۰ درصد بیماران فیلتر شده و تنها افرادی که پس از بررسی تشخیصی، نیازمند انجام آنژیوپلاستی به شیوه بالنگذاری یا استنتگذاری هستند، از این خدمات بهرهمند میشوند.
حیدری با اعلام این که روزانه بهطور متوسط ۱۵ تا ۲۰ مورد CT آنژیوی کرونر و تعدادی نیز CT آنژیوی آئورت، اندامهای تحتانی و سایر خدمات CT آنژیو در این بیمارستان ارائه میشود، تأکید میکند: مهمترین مزیت استفاده از این دستگاه این است که بیمار بهطور سرپایی در طول یک ساعت پس از پایش اولیه وضعیت جسمانی، CT آنژیو شده و در صورت نبود مشکل، مرخص میشود.
بزرگترین مرکز اعصاب و روان تأمیناجتماعی
روزانه بیش از هزار بیمار به بیمارستان شهید دکتر لواسانی مراجعه میکنند که البته تعداد قابلتوجهی از آنها برای استفاده از خدمات درمانی کلینیک اعصاب و روان گذرشان به این مرکز درمانی میافتد. به گفته رئیس بیمارستان تأمیناجتماعی لواسانی، بزرگترین و تنها مرکز اعصاب و روان وابسته به سازمان تأمیناجتماعی کشور در این مرکز قرار دارد. دکتر جمالیان میگوید: 100 تخت در بخش اعصاب و روان بیمارستان تعبیه شده است که تنها بخش روانپزشکی انحصاری سازمان تأمیناجتماعی است. در این بخش به غیر از دارو درمانی، کارگاههای کاردرمانی هم در نظر گرفته شده است و مشکلات بیماران با بازی، قالیبافی، نقاشی و دیگر کارهایی که نیاز به تمرکز دارد، کنترل میشود.