• صفحه خانگی
  • >
  • سرتیتر اخبار
  • >
  • رییس سازمان ملی استاندارد ایران: عرضه آرد و نان کامل و استاندارد با اراده قطعی دولت سیزدهم محقق شد
گزارش آنلاین:  به مناسبت دهه فجر، از دو استاندارد «آردگندم _ویژگی‌ها و روش‌های آزمون» و نیز «نان مسطح – ویژگی‌ها و روش‌های آزمون» با حضور آقایان مهدی اسلام پناه رئیس سازمان ملی استاندارد و علیرضا مهاجری معاون وزیر جهاد کشاورزی رونمایی شد.

 مهدی اسلام‌پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران امروز (چهارشنبه) در مراسم رونمایی از آرد کامل گندم که در محل این سازمان برگزار شد، به نگرانی و دغدغه مردم از بابت نان اشاره کرد و افزود: کشاورزان تنها قشر جامعه هستند که بی واسطه روزی خود را از خداوند دریافت می کنند.

به گزارش خبرنگار ما، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: کشاورزان از قشر تولیدکنندگانی هستند که از نظر اخلاقی، عرفی و شرعی وظیفه داریم که دست تک تک‌شان را ببوسیم و از زحمات و تلاش های آنان تشکر کنیم.
وی گفت: آزادسازی روند تولید آرد کامل و استاندارد سازی این مسیر برای استفاده مردم ایران از نان و آرد کامل شروع شده است و این مهم تداوم می یابد.
اسلام پناه ادامه‌داد: نان کامل و با کیفیت اراده قطعی دولت سیزدهم است که امروز به لطف نخبگان، وزارت جهاد کشاورزی و شرکت های وابسته و دانشگاه ها رونمایی شده است.
وی اضافه‌کرد: آرد کامل منطبق با فناوری روز دنیاست که یک کار علمی است که امیدواریم با رفتار دانش بنیان که رقم زده شد کارهای دانش بنیان در این بخش تداوم یابد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران تصریح‌کرد: در بحث نان کامل عزم ملی داریم تا همه شاخص‌های لازم و استاندارد و کیفی در آرد تا نان مصرفی وجود داشته باشد و نان سالم و با کیفیت وارد سفره مردم شود.

هدف از تدوین استاندارد آرد کامل گندم

هدف از استاندارد ملی نان‌های مسطح تعیین ویژگی‌ها، روش‌های آزمون نمونه برداری بسته‌بندی و نشانه گذاری انواع نان‌های مسطح است و این استاندارد برای انواع نان‌های مسطح سنتی مانند سنگک، بربری، لواش، تافتون و نان‌های محلی با تولید به روش دستی و دستگاهی در نانوایی‌ها و واحد‌های تولیدی نیمه صنعتی و صنعتی، کاربرد دارد.

همچنین هدف از تدوین استاندارد آرد کامل گندم تعیین ویژگی‌ها و روش‌های آزمون نمونه برداری بسته‌بندی و نشانه گذاری انواع آرد گندم است و این استاندارد برای انواع آرد تولیدی گندم مورد مصرف در تهیه انواع نان و فرآورده‌های آردی به صورت صنعتی نیمه صنعتی و سنتی، کاربرد دارد.

براساس این گزارش؛ از مزایا و یژگی‌های کاربرد آرد‌های کامل و نان مسطح؛ جلوگیری از افزایش کلسترول، جلوگیری از ابتلا به سرطان روده، دیابت، سکته‌های قلبی، چاقی، بیماری‌های ناشی از فقر آهن و ویتامین‌ها، بیماری‌های عصبی، فشار خون و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان است. خانم زهرا پیراوی ونک در مراسم رونمایی از دو استاندارد ملی آرد کامل گندم و نان مسطح افزود: با تشکیل کمیته ارتقای کیفیت زنجیره ارزش گندم، آرد و نان؛ سیاست گذاری و برنامه ریزی در این باره، در دستور کار سازمان ملی استاندارد ایران قرار گرفت و از برنامه‌های محوری این کارگروه ملی، بازنگری استاندارد‌های ملی مربوط به این حوزه برای افزایش کیفیت، سلامت فراورده‌ها و آیین کار‌های مرتبط با این زنجیره است.

لزوم بروزرسانی استاندارد‌های گندم آرد و نان
پیراوی ونک مدیر کل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد گفت: آرد و نان قوت غالب مردم است از این رو بروزرسانی استاندارد‌های حوزه گندم، آرد و نان با محوریت افزایش درصد استخراج آرد (کاهش سبوس گیری از گندم) ضرورت دارد.
وی ادامه داد: دریافت بخش اعظم پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های گروه ب به همراه انرژی در خانوار ایرانی از نان تامین می‌شود؛ بر اساس آمار، بیش از ۶۰ درصد از پروتئین و ۴۵ درصد از املاح ضروری با مصرف نان برای مردم تامین می‌شود.
پیراوی ونک گفت: جوانه و سبوس گندم منابع مفیدی از فیبر محلول و نامحلول، ریزمغذی‌هایی نظیر املاح شامل منیزیم، آهن، کلسیم و روی، ویتامین‌های محلول در آب و چربی، اسید‌های چرب ضروری، پروتئین و اسید‌های آمینه هستند که در حفظ سلامت و شادابی و جلوگیری از پیری زودرس نقش دارند؛ همچنین مصرف مستمر آن‌ها می‌تواند در جلوگیری از بسیاری بیماری‌های عصر مدرن موثر باشد.
مدیر کل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد ادامه داد: یکی از مهم‌ترین برنامه ها، بازنگری استاندارد‌های ملی مرتبط در این حوزه است که با تاکید مصوبه شماره ۱۵۷۳۵۱۱ به تاریخ ۲۸/۶/۱۴۰۲ کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و به دنبال آن تکالیف دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، اجرای آن در بازه زمانی ۲ ماهه به صورت اقدام فوری به سازمان و پژوهشگاه استاندارد تکلیف شد.
به گفته پیراوی ونک هم اکنون نیز در جلسات هفتگی، استاندارد “گندم- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون” در دست تجدیدنظر است.
  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *