بررسی مشکلات اصناف و روش بهبود نظام مالیاتی

  • توسط محسن سبزه پرور
  • ۱ سال پیش
  • ۰

قلمرو خبر  –  در حالیکه هنوز اصناف کشور برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معترض هستند،  معاون کسب‌وکار اتاق اصناف ایران اخیرا دریک اظهار نظر از حل مشکلات این قشر قبل از رسیدن به تیرماه ۱۴۰۳خبر داد.

به گزارش خبر نگار ما ، علی محمودیان معاون کسب‌وکار اتاق اصناف ایران،با بیان اینکه اصناف در چرخه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده چالش‌های زیادی دارنددر گفتگو با مهر گفته است که نگاه دنیا در حوزه مالیات بر ارزش افزوده در بخش اصناف این است که ارزش افزوده را زمانی که مصرف کننده نهایی پرداخت می‌کند به عنوان تشویق پرداخت‌های مالیاتی بخشی از مالیات را به خود مصرف کننده عودت می‌دهند تا علاقمندی به توسعه و استفاده از سیستم شفاف گسترش یابد. اما این اتفاق در اقتصاد ایران رخ نمی‌دهد.

برسی ها نشان می دهد که عمده چالش اصناف این است که مالیات بر ارزش افزوده را به حلقه‌های قبل از زنجیره باید بپردازند در حالی که که مصرف کننده نهایی ازنظر فرهنگی، آمادگی پرداخت این مالیات را ندارد.

البته پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده عدد قابل توجهی است. این مالیات از سود واحدهای صنفی برداشته می‌شود که سود کم شده از واحد صنفی قابل توجه است. بنابراین یکی از حوزه‌های کلیدی که باید حل شود مربوط به مالیات بر ارزش افزوده اصناف می‌شود.

در حالیکه بررسی مشکلات مالیاتی اصناف در ایران به طور مستقیم تحت تأثیر عوامل اقتصادی، سیاست‌های دولتی و تغییرات ساختاری در نظام مالیاتی قرار دارد,؛در سال‌های اخیر، افزایش نرخ‌های مالیاتی به ویژه برای اصناف کوچک و متوسط به یکی از چالش‌های عمده تبدیل شده است. که ممکن است برخی از کسب و کارها را از فعالیت بازدارد یا آن‌ها را به سمت اقتصاد غیررسمی سوق دهد.

به گفته حسن حسن‌خانی کارشناس اقتصادی ، سیستم پیچیده مالیاتی و قوانین مبهم و نامشخص برای اصناف مشکلاتی ایجاد کرده است،از طرفی، عدم شفافیت در قوانین مالیاتی باعث سردرگمی و نارضایتی از طرف کسب و کارها می‌شود.

وی ، با بیان اینکه بسیاری از اصناف به اطلاعات مناسبی برای انجام محاسبات مالی خود دسترسی ندارند افزود : این موضوع می‌تواند منجر به اشتباه در اظهارنامه‌ها و در نتیجه تحمیل جریمه‌ها شود.

این کارشناس افتصادی در ادامه افزود : از سویی ، فشار و نظارت‌های سخت‌گیرانه در حوزه مالیات می‌تواند احساس ناامنی و استرس برای صاحبان کسب و کار ایجاد کند. این موضوع بر روی تصمیم‌گیری‌های تجاری آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد.

حسن خانی، با بیان اینکه از موضوعات مورد توجه تأخیر در رسیدگی به درخواست‌هاست اظهار کرد : زمان‌های طولانی برای رسیدگی به درخواست‌ها و تجدیدنظرهای مالیاتی، اصناف را با مشکلاتی مواجه می‌کند و آنها نمی‌توانند به سرعت به تغییرات اقتصادی پاسخ دهند.

عوامل مؤثر بر مشکلات مالیاتی

نوسانات اقتصادی و شرایط نا مطمئن اقتصادی و تغییراتی که نرخ ارز در روزهای گذشته بر روی درآمد اصناف تأثیر داشته از سویی تحریم‌های بین‌المللی و محدودیت‌های به وجود آمده برای تجارت و کسب و کارها به مشکلات مالیاتی افزوده است همچنین وجود بازار غیررسمی که مالیات نمی‌پردازد، رقابت نابرابری برای اصناف رسمی ایجاد کرده است و این موضوع باعث نارضایتی آن‌ها شده است

به گفته کارشناسان اقتصادی کاهش پیچیدگی‌ها و افزایش شفافیت قوانین مالیاتی ،ارائه نرم‌افزارها و ابزارهای آنلاین برای اصناف به منظور درخواست‌های مالیاتی و محاسبات مالی می‌تواند به بهبود وضعیت مالیاتی اصناف کمک کند.

همچپنین ،برگزاری دوره‌های آموزشی و مشاوره برای اصناف به منظور افزایش آگاهی از قوانین مالیاتی و بهبود روش‌های حسابداری.ایجاد یک پلتفرم برای تعامل مؤثر بین دولت و اصناف به منظور شنیدن نیازها و مشکلات آن‌ها و بهبود سیاست‌های مالیاتی از روش های بهبود در نظام مالیاتی و تسهیل در رعایت قوانین است که می تواند به تقویت اصناف و در نهایت رشد اقتصادی کشور کمک کند.

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *