• صفحه خانگی
  • >
  • پیشنهاد سردبیر
  • >
  • معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران:افزایش قیمت ارز، کمبود مواد اولیه و تسهیلات بانکی از مشکلات اساسی صنایع کوچک است

گزارش آنلاین : معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سالهای اخیر سازمان را  احیای واحدهای راکد و نیمه‌تمام و فعال‌سازی ظرفیت واحدهای تولیدی عنوان کرد و  گفت :  از چالش‌های مهم در شهرک‌های صنعتی، عدم بهره‌برداری از اراضی واگذار شده به سرمایه‌گذاران بود

به گزارش خبر نگار ما “سیدحسن غضنفری” معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، در نشست خبری که در  تور صنعتی ویژه خبرنگاران بمناسبت روز خبرنگار و فرارسیدن روز ملی صنایع کوچک در شهرک صنعتی شمس آباد تهران  در شهرک صنعتی شمس آباد برگزار شد افزود : «یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما در سال‌های اخیر، احیای واحدهای راکد و نیمه‌تمام و فعال‌سازی ظرفیت واحدهای تولیدی است که با موفقیت پیگیری شده و نتایج قابل‌توجهی داشته است. این برنامه‌ها عمدتاً در قالب ایجاد زنجیره‌های تولید، خوشه‌ها و کنسرسیوم‌های صادراتی اجرا می‌شوند.»

تشکیل کار گروه پایش در استان 

وی همچنین از ایجاد کارگروه پایش در سال گذشته خبر داد و گفت: «یکی از چالش‌های مهم در شهرک‌های صنعتی، عدم بهره‌برداری از اراضی واگذار شده به سرمایه‌گذاران بود. این امر موجب می‌شد که برخی افراد از اراضی صنعتی به‌عنوان ابزار سرمایه‌گذاری و دلالی استفاده کنند، بدون اینکه طرح‌های خود را به بهره‌برداری برسانند. به همین منظور، ما کارگروه پایش را در هر استان تشکیل دادیم تا به‌طور جدی بر روند اجرای طرح‌ها نظارت کند و با برگزاری جلسات با مجریان طرح‌ها، وضعیت پیشرفت آن‌ها را بررسی کنیم.»

معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران  ادامه داد: «در بسیاری از موارد، کارگروه پایش با مجریان طرح‌ها همکاری کرده و موانع موجود را شناسایی و برطرف کرده است. اما در مواردی که طرح‌ها قابلیت تکمیل نداشتند، مسیر فسخ قرارداد را طی کرده‌ایم و اراضی را به سرمایه‌گذاران جدید واگذار کرده‌ایم. تا پایان ماه گذشته، بیش از هزار قرارداد راکد با اقدامات این کارگروه فعال‌سازی شده‌اند و تعدادی از قراردادها نیز فسخ شده‌اند.»

وی همچنبن  تاکید کرد: عمده کار ما حمایت از صنایع و یا آموزش واحدهای تولیدی است. ما حدود شصت هفتاد عنوان برنامه حمایتی از واحدهای تولیدی داریم و برنامه داریم تا بتوانیم بیش از پیش واحدهای مرده را احیا و ۱۵۰۰ واحد راکد را فعال کنیم. آمار و اطلاعات مربوطه نیز متناوبا روی پایگاه اینترنتی سازمان قرار می‌گیرد‌.

 

دلالی زمین ناشی از مشکلات ارزی 

غضنفری یکی از مشکلات اساسی را افزایش قیمت ارز، کمبود مواد اولیه و تسهیلات بانکی دانست که موجب شده برخی سرمایه‌گذاران نتوانند طرح‌های خود را به‌موقع اجرا کنند و در مواردی ناچار به دلالی زمین خود شوند.

وی در این خصوص گفت: «پیش از این، فرد تا زمانی که طرح خود را به بهره‌برداری نمی‌رساند، اجازه انتقال قرارداد را نداشت. اما برای تسهیل کار سرمایه‌گذاران واقعی، امسال بخشنامه‌ای صادر کردیم که اگر طرحی به مرحله ساخت سوله رسید، اجازه نقل و انتقال داده شود. این اقدام باعث شده است که مشکلات سرمایه‌گذارانی که با نیت واقعی سرمایه‌گذاری وارد شهرک‌های صنعتی شده‌اند و به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌توانند طرح خود را کامل کنند، تا حدودی حل شود.»

 

دکتر غضنفری در پایان با تأکید بر نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف، از خبرنگاران خواست که با انتشار گزارش‌های دقیق و منصفانه، به ارتقای سطح آگاهی عمومی و شفاف‌سازی عملکرد سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران کمک کنند.

وی گفت: «مطبوعات و خبرنگاران می‌توانند با انعکاس دقیق اقدامات و برنامه‌های ما، نه‌تنها مردم را از این برنامه‌ها آگاه کنند، بلکه اگر نقص و کاستی‌هایی وجود دارد، به ما منعکس کنند تا در جهت بهبود و اصلاح آن‌ها گام برداریم.»

حمایت دولت آینده از صنایع کوچک 

غضنفری  در خصوص  اولویت‌های دولت چهاردهم در حوزه توسعه صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گفت: «آنچه که در دولت آینده اهمیت ویژه دارد حمایت از این صنایع و شهرک‌ها است. اگر برای محدودیت‌های ارزی و مواد اولیه چاره‌اندیشی شود، شاهد افزایش بهره‌وری از سرمایه‌گذاری خواهیم بود. برای مثال، کارگاهی که با ۵۰ نفر کارگر مشغول به کار است، می‌تواند با اندکی تزریق مواد اولیه تعداد آن‌ها را به ۱۰۰ رسانده، قیمت تمام‌شده را کاهش داده و بهره‌وری خود را افزایش دهد. این موارد باعث ایجاد انگیزه‌های جدید برای سرمایه‌گذاری‌های جدید می‌شود.»

غضنفری با اشاره به موضوع اشغال شدن برخی اراضی در شهرکهای صنعتی و به نتیجه نرسیدن فرایند تولید در آن‌ها افزود: یکی از مهمترین ایراداتی که به سازمان گرفته می‌شود، به تولید نرسیدن واحدهایی است که اراضی را اشغال می‌کنند. قراردادهایی از سال ۱۳۷۰ داریم که هنوز به بهره برداری نرسیده اند. لذا ما کارگروهی به نام پایش تشکیل دادیم تا این موضوع را بررسی کنیم و به طرح هایی که امکان تکمیل دارند کمک کرده و قرارداد طرح هایی که امکان تبدیل ندارند را فسخ کنیم.

 

بیش از ۴ میلیارد دلار  سر مایه گداری خارجی 

غضنفری در در خصوص سر مایه گداری خارجی گفت: ، سرمایه‌گذار خارجی داریم و برای تشویق آن‌ها امتیازاتی هم برایشان در نظر گرفته‌ایم. رقم سرمایه‌گذاری خارجی از ابتدا تا به امروز بیش از ۴ میلیارد دلار بوده است که نسبت به رقم کل سرمایه‌گذاری خارجی در داخل کشور رقم قابل توجهی است. این سرمایه‌گذاری‌ها با وجود تحریم، در تعداد بالا و رقم‌های متنوعی صورت گرفته‌اند.»

 گفتنی است  این تور صنعتی با حضور “سیدحسن غضنفری” معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، “محمد ایری” معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی تهران، “مرتضی شیخ” مدیر شهرک صنعتی شمس آباد و جمعی از فعالان حوزه رسانه برگزار شد. طی این تور یک روزه از دو واحد تولیدکننده انواع ابزارآلات و واحد تولید انواع شیرآلات ساختمانی بازدید به عمل آمد.
  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *