گزارش آنلاین: به همت رایزنی فرهنگی ایران در ترکیه، مراسم افتتاحیه نمایشگاه کاریکاتور «غده سرطانی»، شامل 40 اثر هنری از آثار استاد سید مسعود شجاعی طباطبایی، با حضور دهها میهمان از مقامات سیاسی و هنردوستان در قلعه توریستی و مرکز فرهنگی استراگون آنکارا منطقه کچیاورن آنکارا برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این مراسم شهردار منطقه، معاونان فرهنگی، هنری و بینالملل شهردار، نمایندگان و هیأتهای سیاسی احزاب مختلف از جمله هنرمندان و اعضای اتحادیههای هنری ملی ترکیه، دیپلماتهای کشورمان و رایزنان فرهنگی کشورهای روسیه، عمان و اندونزی، رسانههای مختلف و هنردوستان اهل آنکارا حضور داشتند.
سیدقاسم ناظمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا، ضمن معرفی سید مسعود شجاعی به عنوان یکی از شناختهشدهترین کاریکاتوریستهای ایران در عرصه جهانی، از همکاری شهرداری آنکارا و شخص استاد شجاعی تشکر کرد.
وی این نمایشگاه را تلاشی برای رساندن صدای مظلومیت مردم فلسطین و همچنین نمایانگر سبعیت و ضعف دولت اسرائیل دانست و گفت: هنر صدای حقیقت است و هنرمند متعهد همیشه در کنار ارزش های الهی و انسانی ایستاده است. از این رو او نمی تواند در مقابل بی عدالتی سکوت کند.
ناظمی با تاکید بر لزوم تداوم همکاریهای سازنده فرهنگی میان ایران و ترکیه، به این نکته اشاره کرد که سال آینده میلادی به عنوان “سال فرهنگی ایران و ترکیه” شناخته شده است.
وی از تداوم فعالیتهای فرهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مناطق مختلف آنکارا و ترکیه خبر داد و خواستار افزایش سطح و عمق همکاریها میان دو طرف شد.
همچنین، سید مسعود شجاعی طباطبایی در سخنان خود با اشاره به اینکه تمامی آثار موجود در این نمایشگاه را در مدت یک سال پس از طوفان الاقصی خلق کرده است، اعتراض به ظلمهای صهیونیستی در غزه و فلسطین را یک رسالت بشری برای هر انسان صاحب وجدانی دانست.
وی در ادامه با اشاره به نزدیکی فکری محیطهای هنری ایران و ترکیه گفت: در بسیاری از جشنواره هایی که در یک سال اخیر در ایران و در ارتباط با فلسطین برگزار شدهاند، هنرمندان ترکیه از جمله کسانی بودهاند که بیشترین آثار را برای این فستیوالها ارسال کردهاند. این مساله نشاندهنده نزدیکی و قرابت فکری و هنری جامعه هنری ترکیه و ایران است.
طباطبایی اضافه کرد: از سوی دیگر، رابطه هنری ایران و ترکیه در حوزه کاریکاتور، محدود به چند دهه اخیر نیست. ایرانیها اساساً کاریکاتور مدرن را از نشریات عثمانی و اوایل جمهوری ترکیه دریافت کرده و درک کردهاند. این موضوع نشاندهنده عمق رابطه هنری میان دو طرف است.
در ادامه، مسعود اوزارصلان، شهردار منطقه کچیاورن در سخنرانی افتتاحیه خود ضمن تاکید بر مظلومیت مردم غزه، بر لزوم تداوم حمایتهای جهانی از مقاومت فلسطین تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه جنایات موجود در غزه، جنایاتی ضد بشری است که بر اساس تمامی قوانین بینالمللی، غیر از جنایت جنگی نمیتوان آن را نامید، گفت: حمایتهای مردم جهان از تمامی نقاط کره زمین، متوجه مردم غزه است. امروز، غزه نماد وجدان بشری و مظلومیت جهانی در برابر جریان امپریالیسم و ظلم است. از این رو، ما نیز وظیفه خود میدانیم که از تمامی امکانات موجود در شهرداری به نفع مردم غزه استفاده کنیم. برگزاری این نمایشگاه کاریکاتور، که با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا برگزار میشود، یکی از فعالیتهای ما برای تداوم بیداری وجدانهای بشری در حمایت از غزه است.
اوزارصلان ادامه داد: این نمایشگاه از یک سو صدای مظلومیت مردم غزه و از سوی دیگر نشاندهنده عمق همکاریهای ایران و ترکیه در حمایت از مردم فلسطین است.
شهردار منطقه کچیاورن در پایان سخنان خود، ضمن تشکر از تمامی احزاب سیاسی، نمایندگان کشورهای مختلف و هنرمندان حاضر در این مراسم افتتاحیه، با تأکید بر همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این نمایشگاه فاخر، اعلام کرد که شهرداری تحت مدیریت او آمادگی دارد تا همکاریهای خود در زمینه فعالیتهای هنری بین ایران و ترکیه را ادامه دهد.