• صفحه خانگی
  • >
  • اقتصادی
  • >
  • رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی کشور: اصلاح فرایندهای مالیاتی تسهیل امور فعالان اقتصادی را به دنبال دارد

گزارش آنلاین : رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: فعالان اقتصادی را شرکای راهبردی نظام مالیاتی کشور می‌دانیم و در تلاشیم با اصلاح فرایندهای مالیاتی و سیستمی شدن آن به تسهیل امور آنان کمک نماییم.

به گزارش خبرنگار ما از رسانه مالیاتی ایران، سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست با فعالان اقتصادی استان گیلان اظهار داشت: از اینکه در میان فعالان اقتصادی هستم بسیار خرسندم و امیدوارم برگزاری این جلسه بتواند به مسائل، سوالات و ابهاماتی که شما در نظام مالیاتی با آن مواجه هستید را پاسخ دهد.
وی افزود: در نظام مالیاتی بر این باور هستیم که امورات مربوط به فعالان اقتصادی را می‌بایست تسهیل کنیم به این معنا که صرفا نبایست در نقش مالیات‌ستان ظاهر شویم و از مودیان بدون آنکه چالش‌های آن‌ها را در نظر بگیریم مالیات اخذ کنیم .
رئیس کل سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: نظام مالیاتی فعالان اقتصادی را شریک راهبردی خود به حساب می آورد و چناچه اقدامات سازمان امور مالیاتی تزلزلی را در مسیر فعالان اقتصادی ایجاد کند به طور حتم سازمان نیز متضرر خواهد شد. بنابراین ما نیز اقداماتمان را با این رویکرد دنبال و برنامه‌ریزی می‌کنیم.
سبحانیان تصریح کرد: برای آنکه اختلالات در فعالیت‌های کسب‌وکار به نسبت قبل کمتر شود طی دوسال گذشته راهبردهایی دنبال شده تا بتواینم فرایندهایمان را اصلاح کنیم. تا زمانی که فرایندهای مالیات‌ستانی سنتی باشد به این معنا که مودیان ناگزیر باشند برای حل و فصل مسائل‌شان به ادارات مالیاتی مراجعه کنند بی شک برخی مسائل و مشکلات به وجود خواهد آمد.
رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: فعال اقتصادی نباید درگیر مسائل رفت و آمد به ادارات مالیاتی شود بلکه باید بستری فراهم شود تا آن‌ها بتوانند فعالیت‌ها و مسائل مالیاتی خود را بدون مراجعه حضوری به ادارات مالیاتی بر طرف نمایند.
وی خاطر نشان کرد: سازمان امور مالیاتی در حال گذار از نظام سنتی مالیات‌ستانی به یک نظام سیستمی و هوشمند است. اگر این اتفاق رخ دهد بسیاری از چالش‌هایی که امروز فعالان اقتصادی با آن مواجه هستند رفع خواهد شد.
سبحانیان گفت: بارها شده فعالان اقتصادی به من گفته‌اند علی‌رغم ارائه مستندات، برخی هزینه‌ها توسط ادارات مالیاتی پذیرفته نمی‌شوند و یا مثلاً می‌گویند درآمدمان از یک حدی بیشتر نبوده در حالی که توسط اداره مالیاتی بیشتر اعلام می‌شود. بنابراین اگر فرآیندها مبتنی بر یک سری قواعد و سازوکارها به صورت سیستمی ثبت شود ضمن رفع بسیاری از چالش‌ها، ابهامات و شبهات، فعالان اقتصادی را در تداوم فعالیت‌هایشان امیدوارتر خواهد کرد.
وی تصریح کرد: سیستمی شدن فرآیند مالیات ستانی چالش‌های سازمان امور مالیاتی را نیز رفع خواهد کرد چرا که امروزه حجم رسیدگی‌های مالیاتی توسط همکاران ما که در کمتر جایی از دنیا وجود دارد افزایش یافته است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه افزود: طبیعی است که افزایش حجم رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی بخشی از دقت و کیفیت را تحت شعاع قرار دهد لذا راهبرد جدیدمان پیشروی به سمت سیستمی کردن و هوشمند سازی فرآیندهاست.
سبحانیان افزود: اگر سیستمی شدن فرآیند مالیات‌ستانی به طور کامل محقق شود برای فعالان اقتصادی یک برد قابل توجه به حساب می‌آید و سازمان امور مالیاتی کشور نیز می‌تواند با تمرکز بر پرونده‌های بزرگتر و با رسیدگی‌های دقیق‌تر و با کیفیت بیشتر از حجم عظیم کاری که به عهده‌مان گذاشته شده عبور کند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: برخی مواقع مطالبات به حقی از سمت فعالان اقتصادی مطرح می‌شود که موانع قانونی به ما اجازه نمی‌دهد آن‌ها را به انجام برسانیم. بنابراین تمام اقداماتی که از جانب سازمان امور مالیاتی کشور انجام می‌گیرد مطابق مواد قانونی است.
وی افزود: در لایحه پیشنهادی قانون بودجه ۱۴۰۴ همانند سال 1403 پیشنهادات قابل توجهی به نفع فعالان اقتصادی (اشخاص حقیقی، حقوقی، مشاغل و اصناف) به مجلس توسط دولت چهاردهم ارائه شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: امید می‌رود با همکاری مجلس شورای اسلامی مسیر تسهیل‌گری در فعالیت‌های فعالان اقتصادی از منظر نظام مالیاتی صورت بگیرد ما نیز پیگیر مسائل مربوط به شما عزیزان خواهیم بود.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *