گزارش آنلاین : همایش موضوعات بازار سرمایه در کسب و کارهای گروه مپنا برگزار شد و ابعاد مختلف توسعه گروه مپنا و تبدیل به یک هلدینگ چندرشته‌ای، حضور گروه در بازار سرمایه و عرضه تعدادی از شرکت‌های مپنا در بازار سرمایه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
این رویداد، روز پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ با حضور مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره گروه، مدیران ارشد و مدیران میانی مرتبط گروه، همچنین برخی از خبرگان و مدیران ارشد بازار سرمایه در سالن همایش‌های روزنامه اطلاعات برگزار شد.

تاکید بر ضرورت اهتمام به شفافیت‌های مالی

در بخشی از این همایش، مدیرعامل گروه مپنا به تشریح دیدگاه‌های خود در حوزه بازار سرمایه پرداخت و تصریح کرد: گروه مپنا مصمم است حضور خود را در بازار سرمایه افزایش دهد و این مهم در دستور کار مپنا قرار دارد.

محمد اولیاء، هدف از برنامه عرضه‌ سهام شرکت‌های گروه مپنا در بازار سرمایه را ایجاد نگاه روشن و شفاف برای فعالان بازار سرمایه و عموم سهامداران نسبت به فعالیت‌های گروه مپنا عنوان کرد.

وی تاکید کرد: از این جهت لازم است به شفافیت‌های مالی بیش از پیش اهتمام داشته باشیم و در این صورت است که به استانداردهای بالاتری هم پایبند خواهیم بود.

مدیرعامل گروه مپنا موضوع تامین مالی را مهم دانست و بر ضرورت توجه به آن تاکید کرد.

تشکیل کمیته ایجاد هلدینگ‌های تخصصی گروه مپنا

مدیرعامل بخش خدمات مالی گروه مپنا، به عنوان سخنران این رویداد اظهار کرد: زمانی که پورتفولیوی شرکت‌ها از گروه مپنا به هلدینگ‌های تخصصی انتقال می‌یابد، مپنا مالک هلدینگ‌ها خواهد بود.

بهنام محسنی، تنوع فعالیت‌های کسب و کار مپنا را نیازمند تمرکز و تخصص گرایی برای تحقق اهداف، چشم‌اندازها و ماموریت‌های گروه مپنا دانست و خاطرنشان کرد: تمرکز موجب پویایی در ساختار تصمیم‌گیری و ایجاد ارتباط بهینه و تنگاتنگ با مدیریت‌های مربوطه خواهد شد.

محسنی، حرکت مپنا در مسیر تبدیل شدن به یک هلدینگ چندرشته‌ای و ایجاد هلدینگ‌های تخصصی در هر یک از حوزه‌های فعالیت را از راهکارهای پیش روی مپنا عنوان کرد و افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در مدیریت ارشد گروه و برگزاری نشست‌های مستمر و تخصصی، کمیته ایجاد هلدینگ‌های تخصصی آب و برق، نفت و گاز و حمل و نقل در گروه مپنا تشکیل شده و جلسات مستمری برگزار شده است و برای تحقق اهداف هلدینگ‌های تخصصی مپنا تلاش خواهد شد.

وی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و در آینده نزدیک، شاهد آغاز فرآیند پذیرش و عرضه اولیه چند شرکت گروه مپنا در بازار سرمایه خواهیم بود.

توسعه گروه مپنا و تبدیل شدن به یک هلدینگ چندرشته‌ای

در ادامه نشست، عضو هیئت مدیره گروه مپنا، با موضوع “توسعه گروه مپنا و تبدیل شدن به یک هلدینگ چندرشته‌ای” سخن گفت. امیر هامونی، با تشریح آمارهای مقایسه‌ای به بررسی بازدهی سهام نمادهای رمپنا، بمپنا و ومپنا با بازدهی شاخص کل و شاخص هم وزن و مقایسه بازدهی بازارهای موازی، هلدینگ‌های چندرشته‌ای و روند یک ساله قیمت‌های بازار گروه مپنا پرداخت.

وی امکان پیش‌بینی پذیری سهام رمپنا برای تحلیلگران بازار سرمایه، مقایسه مپنا با صنعت برق (در صورتی که مپنا یک هلدینگ چندرشته‌ای است)، امکان تحلیل جریان‌های نقدی، تحلیل پذیری سهام به دلیل حوزه‌های متنوع فعالیت و تمایل سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری به دلیل امکان تحلیل سهام، موضوع Span of Control (حیطه کنترل)، اهرم شدن دارایی‌های گروه و زیرمجموعه‌ها، استفاده از ابزارهای پولی ریالی و ارزی، انجماد دارایی‌ها و مدیریت بهینه دارایی‌های گروه، اقتصاد دولتی برق و انباشت مطالبات صنعت برق و واقعی نبودن قیمت برق و کند شدن جریان منابع مالی ارزی و ریالی را از جمله چالش‌ها و ریسک‌های این حوزه برشمرد.

عضو هیئت گروه مپنا، دو راهکار پیشنهادی شامل “وجود یک شرکت مپنا” و نیز “تشکیل شرکت‌های هلدینگ تخصصی” را برشمرد و گفت: گروه مپنا با بررسی همه جوانب، راهکار تشکیل شرکت‌های هلدینگ تخصصی را انتخاب کرده است.

تاکید بر حفظ انسجام اجتماعی و همزیستی مسالمت آمیز

همچنین حسین عبده تبریزی، اقتصاددان و استاد دانشگاه نیز به عنوان سخنران مدعو این همایش به تشریح برخی چالش‌ها و مشکلات اقتصادی و حوزه بازار سرمایه کشور پرداخت.

وی تعارض با مبانی علم اقتصاد را از جمله عارضه‌های شاخص و نمایان اقتصاد و بازار سرمایه عنوان و بر حفظ انسجام اجتماعی و همزیستی مسالمت آمیز تاکید کرد.

عبده تبریزی گفت: لازم است مشکلاتی مانند کاهش سرمایه‌گذاری، فرار سرمایه، مهاجرت نیروی کار و افزایش رفتارهای سفته بازانه و …کاهش یابد.

این خبره بازارهای مالی تصریح کرد: به نظر می‌رسد بعضا به جای حل ریشه‌ای مشکلات اقتصادی، این مشکلات به صورت موقتی به اصطلاح زیر فرش قرار گرفته که حاصل آن آشفتگی در بازار ارز و تداوم سیاست چندنرخی تورم و پیامدهای آن نیز بحران مسکن، سوداگری زمین و ناترازی انرژی در طول چهار دهه اخیر بوده است.

وی اصلاحات اقتصادی جسورانه، حرکت به سمت ارز تک نرخی، اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، اصلاح نظام بانکی و صندوق‌های بازنشستگی و …را از جمله ضرورت‌های فوری اقتصاد کشور عنوان کرد و با اشاره به تمرکز گروه مپنا بر بازار سرمایه در سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری در شرایط نااطمینانی موضوعی مهم است. حرکت به سمت بازار، سرمایه‌گذاری در دارایی‌های متنوع، مدیریت هوشمند ریسک، ارزیابی دقیق ریسک، نرخ بهره‌وری بالا و بقا و حفظ شرایط موجود دارای اهمیت است.

عبده تبریزی افزود: برای مجموعه مپنا، ادامه روند صادرات خدمات فنی مهندسی و کسب درآمد ارزی واجد ارزش بوده و مپنا برای حفظ نقدینگی می‌تواند از ابزارهای مختلف مالی مانند اوراق ارزی و …استفاده کند، همچنین قطعاً مپنا می‌تواند با وجود چالش‌ها با توجه به پتانسیل‌های خوب، برنامه‌ریزی داشته و شرایط پایدار را حفظ کند.

امکان انتشار اوراق تبعی و اوراق با رتبه اعتباری

در ادامه، پس از پخش مستند تصویری بازار سرمایه گروه مپنا، رئیس هیئت عامل گروه خدمات بازار سرمایه آرمان آتی در سخنانی اظهار داشت: علی‌رغم برخی محدودیت‌های بانکی و مشکلات تامین مالی، توان ریسک‌پذیری مدیریت گروه مپنا موجب شد که صندوق پروژه مپنا ایجاد و اوراق اجاره صادر و سهام هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا عرضه شود.

علی اسلامی بیدگلی، گفت: خوشبختانه شاهد هستیم که سهم بسیار قابل توجهی از برق شهر تهران، هم‌اکنون از طریق نیروگاه پرند به عنوان یکی از مجموعه‌های هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا تامین می‌شود.

وی افزود: اخیراً حضور گروه مپنا در بازار سرمایه توسعه یافته است و هم‌اکنون مپنا به عنوان مثال می‌تواند اوراق تبعی و اوراق با رتبه اعتباری منتشر کند و این ظرفیت مناسبی است، ضمن آنکه استفاده از ابزارهایی مانند صندوق توسعه ملی برای تامین مالی بسیار مناسب محسوب می‌شود.

دوره وصول مطالبات نسبتاً زمان‌بر

مدیرعامل تامین سرمایه سپهر نیز از جمله سخنرانان این نشست بود و گفت: مپنا یک مجموعه دانش بنیان و بین‌المللی است، با این حال می‌تواند بیش از این از ظرفیت‌های بازار سرمایه بهره برداری کند. البته در یک سال اخیر سهام هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا عرضه شده که اقدام مثبتی در بازار سرمایه محسوب می‌شود.

رضا غلامعلی‌پور، اظهار کرد: علی‌رغم مشکلات اقتصادی کشور، می‌توانیم امیدوار باشیم مپنا حضور گسترده‌تری در بازار سرمایه داشته باشند، البته هم‌اکنون با وجود پتانسیل‌های فراوان، دوره وصول مطالبات مپنا نسبتاً زمان‌بر است و در صورت تشکیل هلدینگ‌های تخصصی و ایجاد چابکی و تنوع بخشی بیشتر به حوزه‌های کسب و کار، رفع این گونه مشکلات تسهیل خواهد شد.

سامان اقتصاد برق با برق سبز و برق آزاد

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در سخنانی با تاکید بر اهمیت حضور مپنا در بازار سرمایه، با اشاره به ویژگی‌های مثبت گروه مپنا از دیدگاه مهندسی و دانش بنیان بودن گفت: مپنا سهمی بسزا در اقتصاد ایران و صادرات خدمات فنی و مهندسی ایفا کرده است.

حمید یاری، در عین حال سهم مپنا از بازار سرمایه در گذشته را نسبی دانست و خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر، اتفاقات مثبتی در این زمینه رخ داده است. عرضه سهام شرکت تولید برق عسلویه مپنا، اخیراً عرضه اولیه شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، صندوق پروژه آرمان پرند مپنا و عرضه اوراق اجاره از جمله این موارد مهم بوده است.

وی افزود: نقش بورس انرژی در بازار سرمایه کنونی قابل توجه است و من خوشبین هستم که اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده و این روند ادامه دارد. برق سبز و برق آزاد کمک کرده تا اقتصاد برق، مقداری سامان بگیرد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *