• صفحه خانگی
  • >
  • صنعت و معدن
  • >
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت: ارزش صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته به حدود ۵۸ میلیارد دلار رسید

گزارش آنلاین : وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات غیر نفتی ایران با وجود تحریم‌ها در سال گذشته ۱۵۲ میلیون تن کالا به ارزش ۵۷.۸ میلیارد دلار بوده است.

به گزارش خبر نگار گزارش آنلاین ؛ سید محمد اتابک روز دوشنبه در آیین افتتاح هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «ایران اکسپو ۲۰۲۵» که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور و هیات‌های تجاری از بیش از ۱۰۰ کشور جهان در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: تجارت فراتر از تبادل کالا بوده و زبانی مشترک برای ملت‌ها و پلی جهت پیوند فرهنگ‌ها محسوب می‌شود.

وی با تسلیت به خانواده جانباختگان و آرزوی بهبودی برای مجروحان حادثه غم‌انگیز بندر شهید رجایی، از توجه ویژه رئیس‌ جمهور به توسعه تجارت خارجی قدردانی کرد و با خیرمقدم به مهمانان داخلی و خارجی حاضر در مراسم، اظهار کرد: حضور بازرگانان، فعالان اقتصادی و سفیران بخش خصوصی از نقاط مختلف جهان، نشانه‌ای روشن از اعتماد جهانی به ظرفیت‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران و امید به آینده‌ای بهتر برای همکاری‌های اقتصادی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، با اشاره به پیشینه درخشان تجارت ایرانیان در تاریخ، تاکید کرد: ایرانیان در طول قرون نه تنها کالا‌های مرغوب، بلکه ارزش‌های اخلاقی، فرهنگی و تمدنی را به سرزمین‌های دوردست از شرق آسیا تا آفریقا گسترش داده‌اند.

وی، تجارت را فراتر از تبادل کالا دانست و آن را زبانی مشترک برای ملت‌ها و پلی برای پیوند فرهنگ‌ها توصیف کرد.

اتابک با اشاره به دستاورد‌های اقتصادی اخیر کشور افزود: در سال ۱۴۰۳ صادرات غیرنفتی ایران به ۱۵۲ میلیون تن کالا به ارزش ۵۷.۸ میلیارد دلار رسید و تراز تجاری بدون احتساب طلای وارداتی، ۸ میلیارد دلار مثبت شد. حجم مبادلات تجاری ایران با جهان نیز با رشد ۱۱ درصدی به ۱۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.

وی، هدف‌گذاری برنامه هفتم پیشرفت کشور را افزایش سالانه ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی عنوان کرد و گسترش بازار‌های جدید در آفریقا، غرب آسیا، آسیای جنوبی، جنوب شرقی آسیا، آمریکای لاتین و اروپای شرقی را از مهم‌ترین راهبرد‌های تحقق این هدف برشمرد.

اتابک با تاکید بر اصولی، چون تسهیل تجارت، حذف موانع غیرضروری، دیجیتالی‌سازی فرایندها، تنوع‌بخشی به بازارها، سرمایه‌گذاری در تولید پیشرفته و تعامل برد-برد، تصریح کرد: ایران امروز سرزمین فرصت‌هاست؛ چه در حوزه صنایع معدنی، انرژی، فناوری، گردشگری سلامت و کشاورزی.

وزیر صنعت، معدن و تجارت از همه مهمانان دعوت کرد ایران را از نزدیک ببینند و فرصت‌های واقعی سرمایه‌گذاری و همکاری را لمس کنند و ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه، سرآغاز فصل جدیدی از دوستی و همکاری‌های پایدار میان ایران و جهان باشد.

ایران اکسپو ۲۰۲۵؛ راهی برای توسعه همگرایی‌های اقتصادی

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این آیین هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران این رویداد را فراتر از توسعه تجارت، راهی برای توسعه همگرایی‌های اقتصادی و زمینه‌ساز ارتقاء روابط در همه زمینه‌ها با کشور‌های مختلف جهان دانست.

محمدعلی دهقان دهنوی ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی، گفت: هفتمین رویداد ایران اکسپو و اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا را به‌عنوان بزرگترین رویداد‌های تجاری ایران، معرفی کرد و افزود: امروز با افتخار باحضور هیات‌های سیاسی و تجاری از ۱۱۱ کشور جهان، شامل ۱۹۰ مقام رسمی و بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ از فعالان اقتصادی و تجار خارجی کار خود را آغاز خواهد کرد.

وی رشد قابل توجه و استقبال چشمگیر مهمانان و شرکت‌کنندگان از این رویداد را بیانگر حرکت رو به جلو و توسعه ظرفیت‌های تجارت ایران دانست و افزود: ایران اکسپو عرصه خلق و ارائه فرصت‌های تجاری بی‌نظیر است، بیش از یک هزار شرکت ایرانی توانمندی صادراتی خود را به نمایش گذاشتند و گفت‌و‌گو‌های تجاری و رایزنی‌های سیاسی زمینه انعقاد قرارداد‌های جدید را برای توسعه تجارت فراهم می‌کند.

دهقان دهنوی ادامه داد: در سازمان توسعه تجارت ایران معتقد هستیم که تجارت بین کشور‌ها فراتر از یک رابطه اقتصادی و مالی راهی برای تقویت دوستی‌ها و توسعه پیوند‌های سیاسی و فرهنگی بین ملت‌ها و دولت‌هاست و این رویداد نیز فراتر از توسعه تجارت به‌دنبال توسعه همگرایی‌های اقتصادی و زمینه‌ساز ارتقاء روابط در همه زمینه‌ها با کشور‌های مختلف جهان است.

به گفته رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران؛ فرصت‌های تجاری را به‌مثابه زمینه‌ای برای مشارکت برای ساختن جهانی بهتر و تولید و ایجاد رفاه برای ملت‌ها و تعمیم دوستی‌ها و برادری‌ها می‌بینیم.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *