گزارش آنلاین : قائم مقام سیوششمسن دوره نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو و طلبه برای بن کتاب ثبت نام کرده اند گفت: نمایشگاه تاکنون بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال فروش در بخش مجازی داشت.
به گزارش خبرنگار ما در نخستین نشست خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در نیمطبفه دوم شبستان برگزارشد.
ابراهیم حیدری با اشاره به مشکلات و مسائلی که موجب شد در دو روز نخست نمایشگاه با ضعفها و مشکلاتی مواجه باشد، گفت: نتوانستیم خدمات مطلوب به مخاطبان نمایشگاه ارائه کنیم و برای همین از مردم عذرخواهی میکنم. باید توجه داشت بخش اجرایی نمایشگاه به شکل کامل به تشکلهای حوزه نشر واگذار شده و وظیفه اصلی ما نظارت و هدایت نمایشگاه است. تلاش داریم امکانات رفاهی و خدماتی خوبی ارائه کنیم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب درباره غرفههای خالی در سیوششمین دوره نمایشگاه توضیح داد: برخی ناشران برای غرفهها ثبت نام کردند و وجه غرفه را هم واریز کردند اما غرفه خالی مانده است. طبق آییننامه در دو روز اول نمیتوانیم غرفه را واگذار کنیم، فردا نباید غرفه خالی داشته باشیم، اگر باشد، کمکاری از ما است.
او با اشاره به اینکه ناشران تا زمان برگزاری نشست (ساعت ۱۶) ۴۰ هزار مرسوله پستی ارسال کردند، ادامه داد: این بستهها تا حداکثر پنج روز دیگر به دست مخاطبان میرسد. در نتیجه فروش بخش مجازی نزدیک ۲۲۷ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال بوده است.
حیدری درباره دانشجویان و طلابی که برای دریافت بُن نمایشگاه کتاب ثبت نام کردند، گفت: در این بخش صد هزار و ۶۳۸ طلبه و دانشجو ثبت نام کردند، همچنین ۱۱ هزار و ۱۴۴ نفر هیات علمی و ۳۷۰ سازمان برآب دریافت بن ثبت نام کردند.
او افزود: طبق آییننامه نمایشگاه میتوانستیم به دانشجویان طلاب و معلمان و تا حدودی دانشآموزان و مروجان کتاب با کمک شهرداری تهران کمک کنیم. در راستای سیاستهای جمهوری اسلامی اقداماتی انجام میشود و با توجه به گستردگی جمعیت و منابع محدود شاخصهایی برای انتخاب داشتیم تا بتوانیم به همه بخشها کمک کنیم. یارانه اختصاص یافته تا سقف یک میلیون ریال خرید، ۳۰ درصد توسط وزارت ارشاد و ۷۰ درصد توسط خریدار پرداخت خواهدشد و ارسال رایگان است.
قائم مقام نمایشگاه کتاب با اعلام اینکه در روز نخست ۲۰ نشست در بخش بینالملل و دیگر بخشهای نمایش برگزار شد، افزود: نشستها در حوزه فناوری نشر هم ادامه دارد و ماحصل نشستها ترویج کتابخوانی است.
حیدری درباره ناقص بودن بنرهای راهنمایی که در سالنهای نمایشگاه توضیح داد: تا آخر شب همه راهنماها نصب خواهد شد.
سخنگوی نمایشگاه درباره ناشرانی که از دوره قبل احکامی برای محدودیت فعالیت دریافت کردند، گفت: کتابسازهایی که سال گذشته شناخته شدند امسال مورد بررسی قرار گرفتند و به احکامی که سال گذشته برای آنها صادر شده وفادار هستیم و از حضور در نمایشگاه محروم شدند، اگر خطاهای گذشته تکرار شود مدیران گزارش خواهند داد تا بررسی شود.
او با اشاره به اینکه مذاکرات برای کاهش زمان مترو انجام شده است، گفت: مسئولان شهرداری قول دادند فاصله قطارها در ساعتهای شلوغی به نصف برسد. رسیدن به این هدف نیاز به پیگیری خبرنگارها دارد زیرا تعداد قطارها کم است و از نظر فنی هم با مشکلاتی مواجه هستند.
حیدری درباره قطعی برق در راهروهای نمایشگاه کتاب گفت: گاهی غرفهها سیمکشی را دستساز میکنند، این موجب قطعی برق میشوند. تمهیدات برق مصلی همه امکانات انجام شده هزینه خوبی هم صرف کردیم و استان تهران توانستند برق مصلی را تامین کنند.
او درباره قطعی دستگاههای کارتخوان گفت: مساله دستگاهای کارتخوان دو بخش است دوستان ناشر با توجه به نامه امور مالیاتی باید اقدامات لازم برای ثبت نام را انجام بدهند، عمده ناشرانی که موفق نشدند مساله مالیاتی برای آنها مطرح است.
سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در فضای مسقف نزدیک به ۷۵ هزار متر مربع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود. در نمایشگاه کتاب سال جاری دو فضای دو هزار مترمربعی در دو سوی گنبدخانه مصلی برای بخش ناشران آموزشی تدارک دیده شده است. بخش کودکونوجوان نیز در زیرزمین شبستان شرقی با فضایی بالغ بر ۲۰ هزارمترمربع برپا خواهد شد.
همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا میکند.