گزارش آنلاین : طراحی مدلهای سرمایه گذاری ایران برای توسعه معادن افغانستان، در نشست تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری افغانستان پیشنهاد شد.
به گزارش خبر نگار گزارش آنلاین از روابط عمومی ایمیدرو، عبدالرحمن ژون، رئیس واحد تسهیل سرمایه گذاری افغانستان در نشست تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری افغانستان- در حاشیه دومین سمپوزیوم پژوهشگران فرآوری با اشاره به اینکه افغانستان معادن فلزی و غیر فلزی فراوانی دارد، گفت: ایران در حوزه معدن دانش و تجربه دارد و باید بررسی کنیم چگونه برای توسعه معادن این کشور به صورت مشترک کار کنیم.
وی افزود: مدلهای مختلف برای سرمایه گذاری داریم و میتوانیم معادن را به صورت مزایده در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم. برای تامین انرژی، گاز و زغالسنگ میدهیم. باید برای رفع چالشها، گفتوگو کنیم.
ارائه بستههای تشویقی به سرمایه گذاران ایرانی
معین خوافی، نماینده وزارت صنعت و معدن افغانستان در ایران در این نشست گفت: آمادگی کامل برای اعطای زمین ارزان در شهرکهای صنعتی را داریم. ارائه بستههای تشویقی مالیاتی و تعرفههای گمرکی، واردات ماشین شخصی به افغانستان با تعرفه صفر درصد گمرکی و نیروی کار ارزان در افغانستان، بخشی از مزایای سرمایه گذاری در افغانستان است.
وی افزود: ایران ۴۰ سال از مهاجران افغانستان پذیرایی کرد و ما دست داریم با ایرانیها کار کنیم. سرمایه گذاری در بانک مرکزی افغانستان تضمین میشود.
آمادگی ۵۰ هزار متخصص معدن برای اکتشاف معادن افغانستان
حسین عباس نیا، معاون امور معدنی مجتمع فولاد سنگان نیز اظهار داشت: به رغم وجود معادن زیاد در افغانستان، اما فعالیت معدنی در این کشور جوان است و باید آن را جهش دهیم.
وی افزود: برای شروع کار، نیاز به اکتشاف است. بیش از ۵۰ هزار متخصص در انجمن مهندسی معدن ایران فعالند که میتوانند کار اکتشاف در افغانستان را انجام دهند. ایران دانش، سرمایه، متخصص دارد و مزیت مهم فاصله کم با این کشور است.
سرمایه گذاری تدریجی در معادن تا فرآوری در خاک افغانستان
علی رسولیان مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان در این نشست با بیان اینکه با توجه به نبود زیرساختهای لازم برای فرآوری معادن در خاک افغانستان، سرمایه گذاری غیر اقتصادی است، گفت: معتقدیم افغانستان فرصت جدی سرمایه گذاری دارد. سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن، نیاز به سرمایه گذاری کامل و ایجاد اعتماد لازم دارد.
وی ادامه داد: در سنگان، غیر از اکتشافات عمیق، یک میلیارد تن ذخیره داریم. میتوانیم با افغانستان عملیاتی کار کنیم. در مرحله اول، دانه بندی در افغانستان انجام و در ایران تبدیل به کنسانتره و شمش تبدیل شود و شمش تولیدشده به افغانستان منتقل شود. کم کم واحد تولید کنسانتره در خاک افغانستان را تکمیل کنیم تا منافع بیشتری به مردم افغانستان برسد.
غلامی، نماینده اکتشاف ملی افغانستان گفت: آماده همکاری با دوستان ایرانی در اجرای طرحهای اولویت دار اکتشاف افغانستان به صورت مشارکت هستیم.
سید امین صیغل زنان، دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان در این نشست با اشاره به اینکه امنیت لازم در این کشور فراهم شده و جنس فعالیت مشترک با افغانستان متفاوت شده است، گفت: قبلا میلگرد از ایران به افغانستان صادر میشد، اما اکنون ورق فولادی و شمش صادر میشود.
پیشنهاد تشکیل کنسرسیومهای ساختمانی و معدنی
علی میثاقی، استاد دانشگاه خوارزمی، در جمع بندی نشست اظهار داشت: مسئولان افغانستان تمایل دارند فرآوری مواد معدنی و تولید شمش در خاک افغانستان انجام شود. با توجه به نبود زیرساختها از جمله انرژی و حمل و نقل، باید سازوکارها و مدلهای اقتصادی طراحی شود تا به تدریج فرآیند فرآوری در افغانستان صورت گیرد.
وی ادامه داد: پیشنهاد تشکیل کنسرسیومهای ساختمانی و معدنی برای اجرای طرحها همزمان با ایجاد زیرساختها مطرح