گزارش آنلاین : بازار فیزیکی و بازار برق بورس انرژی ایران در روز‌های تجاوز رژیم صهیونیستی به مرز‌های ایران فعال بود؛ موضوعی که نشان از چابکی و پویایی این نهاد در روز‌های دشوار کشور داشت.

به گزارش  خبر نگار گزارش آنلاین  از مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، تقویم‌ها ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ را به عنوان روزی ثبت کردند که مرز‌های هوایی ایران مورد تهاجم و تجاوز رژیم صهیونیستی قرار گرفت.

اگر چه اقدامات غیرانسانی و مجرمانه این رژیم از یاد نخواهد رفت، اما زیرساخت‌های صنعتی کشور یکی از اهداف عمده این حملات بود.

طی این درگیری‌ها رژیم صهیونیستی تلاش کرد با ضربه به اقتصاد و زیرساخت‌های کشور، توان دفاعی ایران را کاهش دهد. از این رو از کار نیافتادن چرخ‌ دنده‌های اقتصاد ایران با مقاومت داخلی، سبب ناامیدی دشمن خارجی شد.

در این میان بورس انرژی ایران به عنوان بزرگترین بازار معاملات حامل‌های انرژی موفق شد در روز‌های جنگ، معاملاتی به مجموع ارزش بیش از ۷۳ هزار میلیارد ریال رقم بزند.

بازار بورس انرژی فعال ماند

در راستای فعال ماندن چرخه اقتصادی کشور در روز‌های درگیری نظامی ایران و رژیم صهیونیستی، بورس انرژی ایران نیز از بازار حامل‌های انرژی ایران حفاظت کرد. ۹ روز از ۱۲ روز جنگ، روز‌های کاری بودند.

بازار فیزیکی بورس انرژی در رینگ داخلی میزبان معامله بیش از ۷۶ هزار تن فرآورده به ارزش بیش از ۲۷ هزار میلیارد ریال بود. رینگ بین‌الملل این شرکت نیز با وجود شرایط جنگی همچنان فعالیت خود را ادامه داد و با فروش بیش از ۷۵ هزار تن فرآورده به ارزش ۲۴ میلیارد ریال، اجازه ایجاد وقفه در بازار ایران را نداد.

بازار برق بورس انرژی ایران یکی از محور‌های تامین برق صنایع بوده و تنها مسیر عبور از مسئله قطعی برق در شرایط کنونی است. فعالیت بورس انرژی ایران در روز‌های ناآرام گذشته سبب شد، بیش از ۲ میلیون مگاوات ساعت برق در این بستر معامله شده و احتمال ایجاد اختلال در صنایع تولیدی کشور را کاهش دهد. این معاملات همچنین ارزشی بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال را رقم زد.

پروژه «فشار حداکثری» شکست خورد

یک روز پس از برقراری آتش‌بس، رویترز نوشت با وجود فشار حداکثری ترامپ، نفت غیرتحریمی فقط جایگزین ۱۰۰ هزار بشکه در روز از نفت صادراتی ایران به چین شده است. به عبارت دیگر چین به عنوان خریدار ۹۰ درصد نفت ایران، تحریم‌های آمریکا را به رسمیت نشناخت.

نفت به عنوان یک «دارایی راهبردی» تاثیر مهمی در اقتصاد ایران و جهان خواهد داشت. شایان ذکر است، در این شرایط ۲۰ درصد از نفت دنیا از تنگه هرمز عبور می‌کند که حاکی از نقش تعیین کننده کشور در اقتصاد نفتی است.

بنا بر آمار‌های موجود، ارزش معاملات فرآورده‌های شرکت‌های پالایشی، پتروشیمی و پایین دستی و سایر در بورس انرژی ایران در مجموع روز‌های حمله نظامی رژیم صهیونیستی حدود ۵۲ میلیارد و ۵۱۵ میلیون ریال بود.

این ارزش حاصل از فروش بیش از ۱۵۱ هزار تن فرآورده در بازار بوده، در حالی است که همچنان تمام ظرفیت‌های ممکن در بورس انرژی، از جمله گواهی سپرده نفت خام و میعانات گازی نیاز به معرفی و به کار گیری از سوی بازیگران صنعت نفت دارند؛ ابزار‌های مهمی که در راستای خنثی‌سازی تحریم‌ها علیه ایران و به‌کارگیری سرمایه‌های داخلی خرد و متنوع‌سازی روش‌های صادرات نفت، می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

گواهی سپرده نفت خام و میعانات گازی، ورقه بهاداری است که نشان‌دهنده مالکیت اشخاص بر یک بشکه نفت خام با قابلیت معامله ثانویه در بورس انرژی است، اما این ابزار تنها یکبار در بورس انرژی مورد معامله قرار گرفته و توجه بیشتر به آن از سوی مقامات دولتی در شرایط سیاسی و اقتصادی کنونی اهمیتی دوچندان یافته است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *