به گزارش خبر نگار ما ، محمد موسوی معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت در سفر یک روزه خود به استان البرز از کارخانه بویلر و تجهیزات مپنا بازدید و در این مراسم از نخستین مشعل بویلرهای صنعتی مپنابویلر رونمایی کرد.
معاون وزیر صمت گفت: امروز شاهد یک فناوری جدید هستیم و مشعل بویلرهای صنعتی با ظرفیت ۳۰ تا ۱۰۰ مگاوات در این شرکت ساخت داخل انجام شده است. پیشتر این انحصار فناوری در دست شرکتهای بزرگ پیشرو آلمانی، فرانسوی و هلندی بود و الان ما هم به این جمع اضافه شدهایم. من شاهد فرایندهای طراحی و تست آن بودم و الحمدلله امروز هم شاهد رونمایی از مشعل بویلر ساخت داخل بودیم که از طراحی تا مونتاژ و اجرای آن کاملاً توسط نخبگان و نابغههای ایرانی در گروه مپنا انجام شد.
همچنین مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات مپنا گفت: طی این پروژه، دانش طراحی، شبیه سازی، ساخت و تست برنرهای بویلرهای صنعتی با ظرفیت 30 تا 100 مگاوات با سوختهای متداول در شرکت مپنابویلر کسب و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
فردین شهریاری گفت: مشعلهای Low NOx با مدیریت فرآیند احتراق سوخت و هوا، شرایطی فراهم میکنند که میزان تولید آلایندههای آنها کاهش پیدا کند.
او ادامه داد: طی این فرآیند رسیدن به پایداری و ابعاد شعله مناسب یک چالش است که نیاز به طراحی مناسب دارد. در این پروژه همچنین پس از طراحی برنر، سایزینگ و محاسبه بخشهای مختلف سوخت و هوا از شبیه سازی عددی برای صحه گذاری طراحی و محاسبه آلایندهها استفاده شد و در نهایت پس از تست اشتعال و پایداری آن در تست استند مخصوص طراحی شده برای این کار، مورد تایید قرار گرفت.
شهریاری با اشاره به اینکه برنر یکی از اصلیترین اجزای سیستمهای احتراقی مانند کورهها و بویلرهای صنعتی و نیروگاهی محسوب می شود و قلب تپنده سیستمهای مذکور است ، ادامه داد: بخشی از عملکرد و آلایندگی این سیستم وابسته به عملکرد مناسب برنر است و طراحی برنر مناسب، تاثیر بسیار مهم و قابل توجهی بر عملکرد بویلر و کوره خواهد داشت.
او افزود: معدود سازندگانی در این حوزه در دنیا فعال هستند؛ با این حال اغلب سازندگان در بازار جهانی شرکتهای معتبری از کشورهای فرانسه، آمریکا، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و ژاپن هستند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت بویلر و تجهیزات مپنا گفت: مپنابویلر در تلاش است تا با انجام تحقیق و توسعه گسترده به همراه فراهم کردن زیرساختهای لازم در حوزه ساخت برنر با ظرفیتهای بالا، برخورداری از سوختهای مختلف و همچنین آلایندگی مناسب، جایگاه مناسبی در این زمینه نسبت به رقبای خارجی خود کسب نماید.
وی در پایان اشاره کرد: بومیسازی و ساخت داخل این محصول با توجه به اهمیت استراتژیک آن و نیز لزوم بهرهمندی بسیار زیاد آن در بخشهای مختلف، حیاتی محسوب میشود و بومیسازی این محصول توسط متخصصان این شرکت، با ۳۰ درصد کاهش ارزبری حاصل شده است.