گزارش امروز : رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برخی دستگاهها فکر میکنند میتوانند با ثبت شرکتهای دانشبنیان کسری بودجه خود را از صندوق نوآوری و شکوفایی تأمین کنند، ولی این صندوق محل تأمین بودجه شرکتهای دولتی نیست.
وی با اشاره به تسهیلات ارائهشده از سوی صندوق افزود: بهازای هر نفر نیروی لیسانس و بالاتر که یک شرکت دانشبنیان استخدام کنند، 20 میلیون تومان وام 4 درصد با بازپرداخت 2 ساله به آن شرکت تعلق میگیرد و این مسئله تا 5 نفر در سال 96 اتفاق افتاده است.
سلطانی همچنین از تسهیلات اشتغالزایی خبر داد و گفت: تا سقف 300 میلیون تومان با بهره 18 درصد از طریق بانک با دوره بازپرداخت 60 ماهه تسهیلات پرداخت میشود که نزدیک 1200 میلیارد تومان از 8 بانکی که با آنها تفاهمنامه داریم ظرفیت گرفتیم که تاکنون از 266 میلیارد آن استفاده کردیم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: در بخش بینالملل نیز سال آینده در صندوقهای شبیه به هم در کشورهای مختلف عضو میشویم که مقر انجمن این صندوقها نیز در کشور اتریش است.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه چرا برخی دستگاههای دولتی به صندوق نوآوری و شکوفایی به چشم قلک نگاه میکنند، گفت: دستگاههایی که کمبود بودجه دارند مایلند از صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند که البته درست نیست نام ببرم، ولی برخی دستگاهها شرکتهای دانشبنیان ثبت میکنند تا از صندوق بودجه بگیرند، گویا صندوق محل تأمین بودجه شرکت دولتی است.
سلطانی گفت: این اتفاق برای نزدیک به 10 تا 20 درصد پولهای صندوق اتفاق افتاده؛ چراکه بدهی دولت به شرکتهای خصوصی بسیار بالاست و فکر میکنم حدود 92 هزار میلیارد تومان است که البته در 4 سال گذشته کمتر شده است.
سلطانی گفت: وقتی آن دستگاههای دولتی طرحی تصویب میکنند پول آن را بلوکه نمیکنند تا بتوانند طرحهای دیگر را تصویب کنند. همه اینها در حالی است که شرکتهای خصوصی گریه میکنند و میگویند پول حقوق و دستمزد نداریم. متاسفانه زور ما به آن نهادهای دولتی نمیرسد.
وی افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون ۲۵۰۰ طرح مصوب داشته است که تعداد ۹۹۴ مورد آنها به صورت خاتمهیافته موفق پایان یافتهاند. ۳۰ مورد خاتمهیافته ناموفق داشتهایم و تعداد ۱۵۰۰ طرح هم انصرافی یا ردشده داشتهایم.
سلطانی ادامه داد: موج فناوری کشور آغاز شده و تا ۵ سال آینده رشد بسیار خوبی خواهند داشت و مطمئنا در این بین شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات بهتر میدرخشند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر یکی از برنامههای جدی صندوق در سال آینده است. ما از طریق مجوزدهی صندوقهای پژوهش و فناوری اقدام به راهاندازی صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر میکنیم. تاکنون ۳۹ صندوق پژوهش و فناوری ایجاد شده است که فقط ۵ مورد آنها vc یا خطرپذیر هستند.
سلطانی خاطرنشان کرد: متاسفانه ۹۵ درصد سرمایهگذاریهای استانی بر روی صنایع متوسط است.
سلطانی با اشاره به پرداخت ۳۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات توسط بانکها به شرکتهای دانشبنیان در سال ۹۶ تاکید کرد: بانکها در ۴ سال گذشته فقط ۴ برابر صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتها وام دادهاند در حالیکه سرمایه کل بانکهای سراسر کشور ۵۶۰ برابر سرمایه این صندوق است.
انتهای پیام //////