گزارش امروز : رییس سازمان نظام پزشکی درباره پیشنهادهای سازمان نظام پزشکی برای تعرفه‌های سال 96، گفت: برای اینکه بتوانیم در زمان تعیین شده و در اسرع وقت، پیشنهادهای تعرفه‌ای سازمان را ارائه کنیم، در آخرین جلسه شورای‌عالی نظام پزشکی پکیج تعرفه‌های بخش خصوصی را آماده کردیم و طبق قرار قبلی که مقرر شده بود قبل از زمان مقتضی این پیشنهادات را به وزرای بهداشت و رفاه ارائه کنیم، این اقدام انجام شد.

به گزارش خبر نگارما دکتر علیرضا زالی در نشستی خبری ضمن تبریک فرا رسیدن ایام الله دهه فجر، گفت: به برکت تلاش‌های جامعه پزشکی، امروز کشور در حوزه پزشکی و سلامت از جایگاه ممتازی در منطقه و فرامنطقه برخوردار است و شاخص‌های فعلی ما مطلقا قابل مقایسه با سال‌های قبل از انقلاب نیست و پزشکی کشور در بسیاری از موارد نظیر پیوند اعضا، سلول‌های بنیادی پیش‌قراول است.

وی به مبحث تعرفه‌های پزشکی سال آینده و تحویل پیشنهادات سازمان نظام پزشکی به مسوولان امر در موعد مقرر و در زمان بودجه‌نویسی تاکید کرد و گفت: شما خبرنگاران شاهد باشید که ما چه زمانی از سال پکیج تعرفه‌های پیشنهادی‌مان را به تحویل داده‌ایم و دوباره سال آینده چماق قانون ستیزی بر سر نظام پزشکی زده نشود.

شورای عالی بیمه سلامت طبق قانون تشکیل شود

وی تاکید کرد: از طرف دیگر براساس قانون باید تعرفه‌ها قبل از ورود به سال جدید تعیین تکلیف و از سال جدید مبنا قرار می‌گرفت، اما این اقدام تا کنون صورت نگرفته است. همچنین باید تعرفه‌ها بر اساس قیمت واقعی خدمات تعیین می‌شد اما اکنون فاصله زیادی با تعرفه‌های واقعی داریم. این موارد خلاف قانون است.

تعرفه بخش خصوصی مبنای پرداخت بیمه‌ها باشد

زالی در ادامه صحبت‌هایش درباره پکیج پیشنهادی نظام پزشکی برای تعرفه‌های سال آینده، گفت: پیشنهادی که ما در سیاست‌گذاری تعرفه‌ای امسال ارائه دادیم معضلی‌ست که چندین سال در نظام تعرفه‌گذاری کشور رخ می‌دهد و باعث افزایش پرداخت از جیب مردم است. بیمه‌ها باید مبنای پرداخت‌های تعرفه‌ای را تعرفه بخش خصوصی قرار دهند و محاسبات نشان می‌دهد که اگر با اعمال این سیاست‌گذاری، باری بیش از تحمل سازمان‌های بیمه‌گر بر آنها وارد نخواهد شد. این درحالیست که تا کنون سازمان‌های بیمه‌گر پایه، تعرفه بخش دولتی را مبنا قرار می‌دهند.

زالی با تاکید بر اصلاح این روند، ادامه داد: وقتی که ما تعرفه‌های بخش خصوصی را به عنوان قانون می‌پذیریم، بیمه‌ها هم باید تعرفه‌های بخش خصوصی را به عنوان مبنای پرداخت قرا ر دهند. چراکه این موضوع به شدت پرداخت از جیب مردم را کاهش داده و از طرفی انگیزه دستگاه‌ها و موسسات مختلف، مطب‌ها و پزشکان را برای عقد قرارداد با بیمه‌ها افزایش می‌دهد و از این جهت هم بسیار مهم است. در غیر این صورت یا پزشکان با بیمه‌ها قرارداد نمی‌بندند و یا مردم هنگام مراجعه به پزشک، شیرینی بیمه را احساس نمی‌کنند؛ چرا که پول زیادی را باید از جیب پرداخت کنند. اصلاح این روند به نفع مردم و حقوق آنهاست.

 

رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: اکنون که زمان بودجه‌ریزی است، وقت آن است که بیمه‌ها تعرفه مصوب بخش خصوصی را به عنوان پایه بپذیرند. پکیج پیشنهادی مصوب شورای‌عالی نظام پزشکی امسال صرفا در اعداد و ارقام خلاصه نمی‌شود، بلکه برخی جنبه‌های سیاست‌گذاری را هم به صورت پیشنهادهای مبسوط به شورای‌عالی بیمه، وزرای رفاه و بهداشت ارائه دادیم.

ورود به تعرفه‌های ترجیحی برای حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر پزشکی

رییس کل سازمان نظام پزشکی بر لزوم رعایت عدالت در تعرفه‌ها تاکید کرد و با اشاره به گروه‌های پزشکی کم درآمد نظیر متخصصان کودکان، عفونی، ماما، داخلی، روانپزشکان و عفونی، افزود: یکی از نکات بسیار مهم در پکیج پیشنهادی سازمان نظام پزشکی برای تعرفه‌های پزشکی سال آینده ورود به فرآیند تعرفه‌های ترجیحی است تا به این ترتیب عدالت در تعرفه‌ها رعایت شود. باید برای عدالت و توازن‌سازی دریافت‌ها در گروه‌های پزشکی آسیب‌پذیر، تعرفه‌های ویزیت و سرپایی این گروه‌ها رشد بالاتری را داشته باشند. این به عدالت نزدیک‌تر است، درآمدها را همگون کرده و انگیزه را بیشتر می‌کند.

وی افزود: ما برای پزشکان عمومی هم پیشنهاد روشنی ارایه دادیم؛ چراکه این گروه نسبت به سایر گروه‌های پزشکی آسیب‌پذیرترند. پیشنهاد ما آن است که بیمه‌ها برای پزشکان عمومی قراردادهای متفاوتی داشته باشند و درصد بالاتری از پوشش بیمه‌ای را برای آنها قائل شوند.

ویزیت سرپایی در کتاب تعرفه‌ها اصلاح شود

زالی در ادامه صحبت‌هایش به اصلاح کتاب تعرفه‌ها در ابتدای این دولت اشاره کرد و گفت: این کتاب دو بخش دارد؛ بخش جراحی اکه تا حدی اصلاح شد و بخش ‌E&M که عمدتا خدمات سرپایی را در برمی‌گیرد و متاسفانه مغفول مانده و علی‌رغم نظر وزارت بهداشت و نظام پزشکی هنوز این موضوع محقق نشده است؛ چراکه بیمه‌ها معتقد بودند که تحمل بار مالی آن را ندارند و زیرسخت‌هایش هم آماده نبود. در مجموع تعرفه‌های بخش بیمارستانی اصلاح شد اما در مورد بخش سرپایی اقدامی صورت نگرفت.

وی افزود: ورود بیمه‌ها به این بخش از کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات، به ساماندهی ویزیت‌های سرپایی  و افزایش رغبت و تشویق گروه‌های پزشکی بویژه گروه‌های نسخه‌نویس منجر خواهد شد.از طرفی خود بیمه‌ها نیز می‌توانند نظارت داشته باشند. در همه جای دنیا هم همین گونه است. ما حاضریم پایلوت این موضوع را انجام دهیم. با اصلاح این روند، ارجاعات غیرضرور کاهش یافته و مصرف دارو نیز تقلیل خواهد یافت.

لزوم تعرفه‌های پزشکی در مناطق محروم و افزایش سهم بیمه‌ها

زالی در ادامه به دیگر بخش پیشنهادی سازمان نظام پزشکی برای تعرفه‌های سال آینده اشاره کرد و گفت: تعرفه‌ها در مناطق محروم نه تنها نباید تقلیل یابد، بلکه باید بالاتر از کلانشهر باشد. با وجود شیب نسبتا ناچیز رشد تعرفه‌ها طی دو سال اخیر، بخشی از این تعرفه‌ها که به استان‌ها می‌رفت، دچار تعدیل‌های درون استانی می‌شد و آسیب‌ بیشتری به تعرفه‌های پزشکان وارد می‌کرد. بر این اساس امسال درخواست ما این است که تعدیل‌های درون استانی، با توجه به قدرمطلق پایین رشد تعرفه‌ها صورت نگیرد و استان‌های کشور بتوانند از یک نظام هماهنگ تعرفه‌ای برخوردار باشند. بر این اساس پیشنهاد مشخص ما این است که در مناطق محروم و در مناطقی که برای بخش خصوصی جذابیت کمتری دارد، سهم سازمان‌های بیمه‌گر پایه هم از نظر سرعت در پرداخت و هم از نظر بالا بردن میزان پرداخت و تقلیل فرانشیز، افزایش یابد. در مناطق کم برخوردار و محروم باید تعرفه بیشتری وجود داشته باشد، اما باید توجه کرد که مردم پرداخت‌کننده آن نباشند.

 

لزوم تعریف منابع پایدار برای نظام سلامت

رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به شرایط فعلی بیمارستان‌های دولتی گفت: بخش دولتی شرایط سختی را می‌گذراند. در دولت یازدهم و همچنین مجلس فعلی تلاش‌های زیادی برای حوزه سلامت صورت گرفت، اما هنوز وضعیت بحرانی است و این تلاش‌ها کافی نیست. مردم باید در حوزه سلامت احساس امنیت کنند. ما باید به سمت مدیریت منابع در این حوزه پیش رویم.

وی درباره تعرفه‌های پزشکی افزود: طی سه سال گذشته مجددا K جراحی فریز شد. امسال پیشنهاد دادیم که این بخش از رشد متوازن برخوردار شود. در این دولت، کاهش پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت، افزایش دسترسی به خدمات، جلوگیری از ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان و… دستاوردهای ارزشمندی بود که حاصل شد. این دستاوردها باید حفظ شوند. ما برای سال آینده تاکید ویژه‌ای بر ارتقای هتلینگ در بخش دولتی و خصوصی داریم. این موضوع به نفع مردم است.

مالیات پزشکان منطقی باشد

رییس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه به بحث مالیات پزشکی اشاره کرد و گفت: پزشکان یکی از منظم‌ترین گروه‌های اجتماعی در پرداخت مالیات هستند. رشد مالیات پزشکان باید از منطق درستی برخوردار باشد، چراکه مستنداتی موجود است که تعداد بیماران بسیاری از پزشکان کاهش یافته و درآمدشان کمتر شده است. ایران از نظر سرانه مراجعه مردم به پزشک یکی از پایین‌ترین اندکس‌های جهانی را دارد؛ چراکه وضعیت اقتصادی برخی از مردم به گونه‌ای است که از مراجعه به پزشک به ویژه دندان‌پزشک خودداری می‌کنند.

زالی افزود: در سال‌های گذشته تفاهم‌نامه مالیاتی در سازمان امور مالیاتی داشتیم، اما به دلیل رای دیوان عدالت اداری، این تفاهم‌نامه دچار اختلال شد. ما نگران رشد مالیاتی برای جامعه پزشکان هستیم. در بسیاری از موارد اثبات می‌کنیم که رشد درآمد پزشکان کمتر از سال‌های قبل وی بوده است. ما نیز معتقدیم که جامعه پزشکی باید مالیات بپردازد، اما به بحث عدالت مالیاتی تاکید داریم. امیدواریم در این راستا با سازمان امور مالیاتی به تفاهمی مشترک دست یابیم. در آستانه انتخابات نباید نارضایتی در اقشار مختلف ایجاد شود.

کلینیک‌های پوست و زیبایی نیازمند ساماندهی

رییس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات روزافزون زیبایی، حتی در فضای مجازی گفت: نظارت بر واحدهای درمانی در سطح شهر برعهده معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی است. نظام پزشکی می‌تواند به صورت تلفیقی در این موضوع مشارکت کند. ما زمانی وارد پرونده می‌شویم که یک اقدام درمانی منجر به شکایت شده باشد.

زالی با بیان اینکه متاسفانه فضای ناهمگونی بر کلینیک‌های پوست و زیبایی حاکم است، افزود: این مقوله نیازمند ساماندهی است و بسیاری از افراد باید مجوزهایشان مورد بازنگری قرار گیرد و تجهیزاتشان بررسی شود. با توجه به اقبال عموم به خدمات زیبایی، ما آمادگی داریم با همکاری وزارت بهداشت و در قالب یک پروتکل اقدامات لازم را انجام دهیم؛ چراکه متاسفانه افرادی غیر پزشک که تعدادشان هم کم نیست، به ویژه در آرایشگاه‌ها خدمات پزشکی نظیر تزریق ژل، بوتاکس و… انجام می‌دهند.

تبلیغات بدون مجوز غیر قانونی است

وی در ادامه درباره تبلیغات پزشکی به ویژه در شبکه‌های ماهواره‌ای نیز گفت: هرگونه تبلیغات پزشکی توسط پزشکان اگر بدون مجوز از نظام پزشکی محل باشد، غیرقانونی است. به تبلیغات ماهواره‌ای و ارسال پکیج‌های آنها به درب منزل به هیچ وجه نباید اعتماد کرد. به طوری که ما بررسی درباره یکی از داروهای ترک اعتیاد تبلیغی در ماهواره‌ها داشتیم و مشخص شد که این مواد خود اعتیادآور هستند و تنها مدل اعتیاد را عوض می‌کنند. مواد شیمیایی این محصولات بسیار خطرناک است.

85 تا تا 96 درصد هزینه‌های دندانپزشکی از جیب مردم پرداخت می‌شود

رییس کل سازمان نظام پزشکی همچنین درباره خدمات دندانپزشکی گفت: در حوزه دندانپزشکی بین 85 تا 96 درصد پرداخت‌ها مستقیما از جیب مردم صورت می‌گیرد و این نگران‌کننده است. باید بیمه‌ها در پکیج حمایتی‌شان از خدمات دندانپزشکی بازنگری کنند.

خطا های پزشکی فنی پیگیری شود

زالی درباره خطاهای پزشکی نیز گفت: سال گذشته 850 میلیون خدمت بستری و سرپایی از سوی پزشکان ارائه شده است. نکته مهم آن است که باید به بحث خطای پزشکی به صورت فنی وارد شویم. همچنین فرهنگ خوداظهاری خطای پزشکی بسیار مهم است که این امر توسط صاحبان حرف پزشکی صورت می‌گیرد. پایلوت این مبحث را در برخی بیمارستان‌ها انجام خواهیم داد. شورای پیشگیری از قصور نیز در سازمان نظام پزشکی تشکیل داده‌ایم که کار سیستماتیک پیشگیرانه انجام می‌دهد. از سوی دیگر انشای رای در خطاهای پزشکی توسط قضات انجام می‌شود.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت

  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedIn
  • flickr

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *